Bilgisayarım belli bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor. Nasıl düzeltebilirim?
Yani pc başında olmayınca kapanıyor
Yani pc başında olmayınca kapanıyor
Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle ordaki seçenekleri hiçbir zaman yap şimdi eger deseydinki internette oyun oynarken kapanıyor işlemci ya da ekran kartı ısındıgı için yapıyor derdim ama sen işlem yapmadıgın için pc kendisini uyku moduna alıyor
Diğer görüşleri okudum da sanırım Anakartın enerji tasarrufu modundan kaynaklı bir durum bu. Yeniden başladıktan bilgisayar kendi kendini sonrasında en son açık olan şeyler yeniden başlayınca geriye geliyor mu?
Tamam o zaman söyle yapın en kolay çözümü söyle olur
Başlat'a tıklayın ardından
Denetim Masasına tıklayın açılan ekranda Güç Seçeneklerine tıklayın açılan ekranda ise seçili olan ayarın sağ kısmında bulunan Plan Ayarlarını Değiştir'e tıklayın ve acilan ekranda Bilgisayarı Uyku Moduna Geçir seceneğini Belirli bir süre ve Hiçbir Zaman olarak ısaretleyin sorun çözülecektir
kapanma süresi değismiyorsa bios ayarlarını bir kontrol et istersen
Cevap
13Cevap
Masaüstü mü laptop mu? Bunu yapmasının genel nedeni aşırı ısınmadan kaynaklıdır cihazın masaüstüyse yan kapağını aç ve fan (pervanelere) hava tut bunu nyanı sıra laptop ise alt kısımda havalandırmayı göreceksin o kısıma hava tut ve o şekilde kullan eğer problem çözülmüyorsa yazılımsaldır antivirüs programını güncelleyip taratmalısın onun yanı ısra yine düzelmezse combofix diye bir yazılım var onu indirip onunla taraf ve son olarak ccleaner kur ve regedit kayıtlarını temizle sorunun çözülecektir.
Başlat/Arama çubuğuna bilgisayarın uyku modu ayarlarını değiştir yazıp enterlayın.
Çıkan pencerede,
"Bilgisayarın uyku modu geçir" 'i hiçbir zaman olarak ayarlayın, ya da herhangi bir süre koyun
başlat>güç seçenekleri> orada ekranın ve bilgisayarın ne zaman kapanacağı yazıyor. o ayarları değiştirmen lazım
Güç özelliklerinden bekleme sürelerini kapatmalısın.
bilgisayarında bir yerde fark edemeğin programlar falanmı acık yani bilgisayar onları kaldıramıyor olabilir ondan yeniden başlatıyordur
Yeni fan al. Yaz geldi havalar ısındı bilgisayar çok ısınıp kendini kapatıyodur.
güç ayarlarından otomatik bekleme moduna geçiyordur..
kapanma süresini ayarlamamışsın :)
Virus girmis olabilir
uyku moduna gırıyordur
bılgısayarda takılırken oluyor mu pekı
uykumodu sorunudur o zaman
Cok isindigi icindir
Diz üstü mü?
İşlemci fanina baktirt onun. Tozlanma olmuşsa kapanır ısınmadan dolayı bilgisayar kendini korumaya alır. Eğer bundan yapmıyorsa o zaman power suply arizalanmistir.
Evet ama bilgisayarciya goturmen lazım. Tabi anlamiyorsan bilgisayardan. Yardımcı olurdum ama burdan biraz sıkıntı olur.
Rica ederim
Yenisini alarak
İslemci nanay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar