Sosyal medya hayatımızda birçok şeyi değiştiriyor. İletişim alışkanlıklarımızı, insanlarla ilişkilerimizi, ikili ilişkilerimizi, hatta aşk ve flörtleşmeleri... Bu kadar hayatımıza giren sosyal medya, elbette dilimizi de etkiliyor. Sosyal medyada türeyen ifadeler sanki yıllarca bizleymiş gibi dilimize yerleşiyorlar. Bunlardan biri de son zamanlarda özellikle gençler arasında sıkça kullanılan rez almak ifadesi. Sosyal medyayı daha az kullanan kişiler bu dile hakim olamıyor. Peki rez nedir?
Rez Ne Demek?
Rez
Özellikle sosyal medya uygulamalarında paylaşım altındaki yorumlarda görünen bu ifade tüm sosyal medya uygulamalarında aynı anlama geliyor. Burada vereceğim cevap sadece instagramda rez ne demek soruna değil genel olarak "rez" ifadesinin anlamını açıklıyor. Rez; rezervasyon veya rezerve kelimesinin kısaltmasıdır. Sosyal medya uygulamalarında paylaşım altlarına, forumlarda kullanılır genelde. Rezin anlamını açıkladığıma göre rez almanın ne anlama geldiğine bakalım.
Rez almak ne demek?
Instagram Twitter Facebook
Rez alın ne demek soruna gelecek olursak; forumlarda, sosyal medya uygulamalarında, bunu yazan üyeler "Bunu buraya yazdım, buraya gelecek yorumlarla ilgileniyorum, bildirim almak istiyorum, buradaki yazan / yazılacak olan yorumları okuyacağım" anlamında kullanır. Rez almanın avantajlarına bakacak olursak;
İlgili konuyu, başlığı, paylaşımı kaybetmezsin,
Paylaşıma yapılan yorumlardan bildirim alarak anlık takip edersin,
Yapılan yorumların hepsini topluca okuyabilirsin.
Bu avantajlardan faydalanmak, hiçbir şeyi kaçırmamak için rez alın. :D Konu bu kadar basit aslında. Rez alırken en çok kullanılan ifadelerse "Rez alın ortalık karışacak", "Buralar dolmadan rez alın", "Yarın, akşam ortalık karışacak rez alın" gibi sözlerdir.
Rez ne demek ve rez alın ne demek bunları açıkladım, umarım aklındaki soruları yanıtlayabilmişimdir. Buradaki içerikte de Twitter profilime bakanlar nasıl görebilirim? Görebilir miyim? sorusunu yanıtladım. Eğer profiline bakanları merak ediyorsan çokça faydalı bilgiler paylaştım. Göz atmanı tavsiye ederim. :)
Rezerve-rezervasyon *rez panpa dinliyorum *rez panpa önlerden Sözlükte hikaye anlatanlar için kullanılır, kuzeniyle arasında geçen cinsel ilişkiyi anlatır, onu okurlar
Yorum yazinca ondan sonraki yazilan yorumlarin bildirimi sana da geliyor ya hane yorum yaptigin yere yprum yapildi senden sonra diye ☺️ Iste oraya gelecek yorumlari merak ediyorlar #rezerve anlaminda yaziyorlar ki bildirim gelsin o fotografi/videoyu/paylasimi kaybetmesinler diye ☺️☺️☺️
İki anlama geliyor olabilir, reservation veya ressurrection. İlki o başlığı kaybetmemek, daha sonra fikir yazmak vb için rezerve etmek. İkincisi başlığı tekrar canlandırıp üst sıraya taşımak, güncel tutmak anlamında
sozlükte yazanlar ilk sirada yaziklari görünsün diye yer kapmak için rez yazarlar yani rezerve. amaç daha sonra rez yazdikari yeri düzeyip gerçek yorumlarini yazmak.
En İyi Cevaplar