arkadaşlar dün bilgisayarıma Rsa-4096 virüsü bulaştı. bu virüs bilgisayarın her tarafına bulaşıyor not defteri belgelerim resimleri falan şifreliyor kafasına göre program kaldırıyor. bilgisayarı her yeniden başlattıgımda bir adet fotograf bir adet not defteri ve bir adette internet sekmesi acılıyor bunların hepsindede aynı şey yazmakta virüsü silme konusunda kısa bir araştırma yaptım ama beceremedim. bilgisayara format atıyım diyorum onuda beceremiyorum. laptoplarda recovery diye bir özellik varmış sistemi ilk günkü haline getiriyormuş. bios ekranında d2d recoveryi enabled yaptım f10 ile yeniden başlatıp alt +f10 yaptıgımda bu sekmenin acılması gerekiyor ama acılmıyor. bazı forumlarda mbrwrwin. exe ve rtmbr. bin bu iki dosyanın olmamasından dolayı acılmadıgı söyleniyor. sizin başınıza böyle birşey geldimi nasıl cözebilirim acaba yardım edermisinz..
dediğiniz programları şimdi indiriyorum. virüsü açıklamalı bir şekilde buldum İngilizcem olmadığı için aslında hicbirşey anlamadım. sayfa adresi paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama buyrun birde siz göz atın
Virüs son zamanlarda yaygın olan bir virüs biliyorum. Encrypted virüsü. Bu virüs kişisel dosyalarınızıda şifreleyecek. Yani format atsanız bile yedeğini şifrelenmiş olarak aldığınız tüm verileniz şifreli olarak kalıcak. Bir ara BTK bu virüs için günde 5 dosya şifresi çözmesi amacı ile bir site açmıştı. Fakat virüsün alt yapısını değiştirdikleri için o site artık hizmet veremiyor. Sizin Şu an şifrelenmiş önemli verileriniz var mı bilgisayarda?
şifrelenmiş önemli bir dosyam yok. bilgisayarda sadece lol oynuyorum onuda bu virüs silmiş. bugün farkettim. bu arada norton indi ve kurdum şimdi tarıyor pc yi
Daha karmaşık hal aldı ya format atmaya çalıştım windows 8.1 kullanıyordum. windows 7 CD si vardı elimde onu kuruyum dedim. Kurmaya çalıştım kurmadi. diski bicimlendirmistim. Daha sonra biosu eski haline getirdikten PC ye giriyim dedim. BOOTMGR eksik diyor.
Orası öyle de şimdi format atarsan lisansını kaybedebilirsin recovery bölümü için iyice araştırma yap. Bilgisayarı açabiliyorsan kurtarma için yardımcı olabilirim.
Bilgisayarı aç. Mause ı ekranın sağına tut siyah kısımdan ayarları seç En alttan güncelleştirme ve kurtarmayı seç. Gelişmiş başlangıcı seçerek varsa recovery yapabilirsin. Ya da ikinci seçeneği kullanarak bilgisayarını sıfırlayabilirsin.
En İyi Cevaplar