Bilgisayardan anlayanlar bakabilir mi
MSI laptopuma format atamıyorum yardımcı olurmusunuz
MSI laptopuma format atamıyorum yardımcı olurmusunuz
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1. format atmayı biliyormusun...
2. biliyorsan eğer ya pc açık haldeyken at format sonrası old windows diye bir dosya oluşacaktır onu sil olsun bitsin...
3. dvd tak veya usb daha sonra pc yeniden genelde f12 tuşu olur bazen delete tuşu da olabilir siyah ekran gelince f12 veya delete hangisi ise artık onlara basıver boot ekranı gelecektir boot from dvd veya usb seç ve format başlasın :)
bilgisayar açılışta onarım ekranı çıkıyor onarım için cd taktığım halde onarım yapmıyor baştan başlatarak cd ile format atmaya çalışıyorum bu seferde cd okumuyor bios ayarlarından açılış için 1.seçenek cd seçmeye çalışıyorum ama del basarak gittiğim bios ekranında başlatma seçenekleri yok seçim yapamıyorum
donanım hatası olduğunumu düşünüyorsunuz?
usbden format atmayı bilmiyorum
baktım en az 2gb olmalıymış 1gb bellek var
puanım yetersizmiş mesaj atamıyorum
başkasından bulamam başka çare bulamazsam yeni bellek almam lazım
Çok yolu vardır, en kolayı;
Laptopunun altında windows etiketi ve seri numarası olacaktır. Lisansına sahip olduğun işletim sistemi sürümünün kurulum cd'sini ediniyorsun
Bilgisayarındaki saklamak istediğin belgeleri yedekliyorsun
Bilgisayarını kapatıyorsun, açılışta boot sayfasına giriyorsun (F8 ya da F12 olmalı) Açılışta kullacak birincil sürücü seçeneğinde DVD ROM seçeneğini en üste alıyorsun, değişiklikleri kaydedip çıkıyorsun
Bilgisayarını tekrar açıyorsun, DVD ROM otomatik açılacak önce herhangi bir tuşa basmanı isteyecek basıp kuruluma başlıyorsun. İşletim sisteminin hangi sürücüye kurulmasını soracak sana, eski kurulu sürücünü secip altta 'biçimlendir' seçeneğine tıkla, o sürücüye format atılır. Bittiğinde temizlenmiş olan o sürücüyü seçip devam et, gerisi seni yönlendirir.
Formattan önce bilgisayarım-özellikler diyerek eski işletim sisteminin kaç bitlik olduğunu öğren, yenisini de ona göe kur.
Kurulum tamamlandığında driver yükleme işlemleri başlar, kablolu (tavsiye ederim) internete bağlan, bilgisayarının markasının internet sitesinde 'yüklemeler" vardır, modelini, işletim sistemini, kaç bitlik olduğunu seç, sonuçlarda çıkan sürücüleri (driver) bilgisayarına indir ve sırayla kur. Her sürücü kuruluşunda bilgisayarını başan başlatman en sağlıklısı. En son Windows update sitesinden işletim sistemini güncelle, tamam.
Kurulumda şifre sorar, bilgisayarının altındaki etiketteki şifreyi yazarsan kabul eder. Sahte şifre kullanma, internete girdiğinde tespit ediliyor sorun yaşarsın.
Hepsinin en başında son üç-dört yıldır tüm bilgisayarlarda "recovery" bölümü vardır. Seninkinde de varsa oradan zahmetsiz olarak bilgisayarını sıfırlayabilirsin.
boot sayfasına dele basılı tutarak gidebiliyorum f8 f12 seçenekleri işe yaramıyor boot sayfasındada açılışta kullanılacak birincil seçeneği ayarlama alanını bulamadım format atabilsem diğerlerini yapabilirim onlarla sorunum yok
First Boot Device arıyorum yok :((
bios fotolarına bakıyorum benimkisi gibi yok cins bişi bu :((
msi n1996 model no MS-163c yazıyor arkasındaki barkotta
ilk oradan olabileceğini düşünerek type options cd/dvd seçimini yaptım bir önceki ekrana geri döndüm başlatma seçeneği hala hard disk görünüyordu
kaydedip çıktım yeniden başlatırken f1 seçimi yapmam isteniyor f1 yapınca yazılar çıkıyor açılmıyor
Bu ayarı yapıp bilgisayarı baştan başlattığında kurulum başlamıyorsa başka bir kurulum cd'si denemeni tavsiye ederim (CD sürücünün sorunsuz çalıştığından da emin ol bence). Keza bilgisayarının ayarları diğerlerinden çok farklı, bu da olmazsa en mantıklı olan; bir bilene format attırmak, işlem esnasında izlemek :)
farklı kurulum cdleri edindim denedim olmadı cd okuyucudada sorun olmadığını biliyorum dün yoktu bugün neden olsun :(
Cevap
7Cevap
yardımcı oluyumda bana laptobun versiyonunu ver modelini ver ki ona göre sana yardımcı oluyum bilgisayarcıyım
msnden yardımcı olabilirmisiniz
yokya:D yardımcı olma kalsın
şimdi yarcımcı olalimda nasıl olucam :) şimdi ilk önce işletim sistemi dvd sini optik okuyucuna koyuyorsunuz sonra biosdan boot from u ilk olarak optik okuyucuna alıyorsunuz ve burdan sonra işiniz kolay :))) umarım yardımcı olabilmişimdir.
biosa girdiğimde seçim yapabileceğim ayarları bulamıyorum örnek bios ekran fotosu bulursam link eklerim
on numara güzel açıklamış...
format hakkında sıfır bilgisi olanlar içinde güzel kaynak
neden atamıyosun yanı nerde sorun cıkıyo
değişik cdler denedim cd görmüyor
dün çalışırken cd okumada sorun yoktu ama şimdi değişik cdler taktım hiçbir format cd görmüyor
sakın cdrom bozuk olmasın canım
sanmıyorum
onarım hatası vermeden önce cd okuyordu şuandada okuyor olmalı ama başlatma seçeneğinde cd ile başlatmayı seçemiyorum sorunun kaynağının burada olduğunu düşünüyorum
denedim onaarım ekranına yönlendirdi onarımda yapılmıyor
cifff baksın!
sanada devlet
üye olan ciff
devlete söyleyelim üye olsun
usb ile dene.
usb bellekmi harici hddmi sağlıklı olur?
harici hdd ile hiç denemedim ama en fazla daha hızlı olur başka bir fark olmaz.
ama kendi hdd sinin hiçbir önemi yok burda.
cd sini bulman gerek
ne cdsini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?