35******* IMEI NOLU CİHAZ ÇALINTIDIR, EN YAKIN KOLLUK KUVVETİNE TESLİM EDİNİZ Telefonuma bu mesaj geldi şimdi napiçam anlamadım yani neden geldi? Yasal takip mesajı geldi ne yapmalıyım?Yasal uyarı mesajı
Mesajın nereden geldiği de önemli. IMEI: İngilizce: International Mobile Equipment Identity, Türkçe: Uluslararası Mobil Cihaz Kodu.
Telefonu sana faturalı satmışlardır muhtemelen. Faturanın üstündeki IMEI numarasıyla, telefonun üstündeki IMEI numarasının aynı olup olmadığını kontrol et. Ya da, *#06# tuşlayıp, ekranda çıkan IMEI numarasıyla, telefonun üstündeki IMEI numarasının aynı olup olmadığını kontrol et. Aynıysa, IMEI kopyalanmış olabilir, yani parmak izi gibi, her cihazda farklı olması gereken IMEI, 1'den fazla telefonda kullanılmıştır, bu yasal değildir. Farklıysa, çalıntı olabilir. Satın aldığın yere götürüp, iade etmeni öneririm. Almazlarsa, faturan ve gelen mesajla birlikte, en yakın kaymakamlığa gidip, tüketici hakem heyetine form doldurup, şikayetçi olabilirsin. Geçmiş olsun.
Faturası varsa, garanti belgesi o kadar önemli değil. Nereden satın aldığını faturayla belgelersin, garanti belgesiyle değil. Garanti belgesi, cihazın arızalanması durumunda işe yarar. Senin durumunda, fatura senin için daha önemli.
O tuşlamayı yapmadan önce, cihazının arkasında, genelde pili çıkardıktan sonra, pilin takılı olduğu bölümde, ya da telefonun kutusunun üstünde, IMEI NO: diye yazar. Önce o cihazının üstündeki numarayı bir kağıda yaz. Sonra *#06# tuşlayıp, ekranda çıkan IMEI numarasıyla, telefonun üstündeki IMEI numarasının aynı olup olmadığını kontrol et.
Öncelikle mesajı yollayan numarayı kontrol et. Telefonunun garantisi ve faturası varsa sorun yok. Ama yoksa elden para vererek öylesine aldıysan herşey olabilir. O durumda sana satan kişiyi bulman gerekir ki çoğunlukla bunlar çalan kişiler ya da çalıntı olduğunu sonradan anlayan kişiler olabilirler. Yani onlara da haklarında bişey bilmiyorsan ulaşamazsın. Eğer faturalı garantili dükkandan alınmış tel ise Bilişim teknolojileri kurumunu ara ve onlara da durumu anlat. imei numarasını ve telefon numaranı isterler ve büyük ihtimalle senin telin imei sinin klonlandığını ve o telin çalındığını söyleyebilirler o zaman.
garantili belgeli yerden aldıysan öncelikle bilişim teknolojileri kurumu'nu ara ve telefonun senin olduğunu onaylat. Sana imei ve telefonun bağlı olduğu cep telefonu numarasını sorarlar. Onlara da böyle bir mesaj aldığını ve ne yapman gerektiğini sor. Benim eski bir telin imei sini klonlamışlardı. Bilişim teknolojilerini aradım gerekli bilgileri verdim. Evet bu telin yasal sahibi sizsiniz bu imei yi sadece sizin hattınızla kullanılabilecek şekilde ayarlıyorum diğerlerinin telleri iptal olacak dedi. Sorunum düzeldi öyle. Sende onlara sor. Sonra iistersen polise git ve telin sahibi olduğunu bilişim teknolojileri kurumuna onaylattığını söyle. Polisde hata varsa düzeltir orda.
Eğer faturalı olarak bir teknoloji market ya da bayiden aldıysan muhtemelen IMEI numarası klonlanmıştır. Satın aldığın yere faturanla beraber başvur. 2. el aldıysan çalıntı telefon olabilir, yine satın aldığın yere başvur. Sonuç alamazsan polise ve mahkemeye gidebilirsin. Zaten çalıntı ise polis, yasal işlem başlatacaktır.
Telefonunu yurt dışından getirttiysen pasaporta kaydettirmen gerek. Eğer bir yerden faturalı aldıysan IMEI numarası klonlanmış olabilir. Telefonun IMEI numarasıyla, faturadakini karşılaştır. Aynıysa fatuyla beraber satın aldığın yere başvur. 2. el aldıysan çalıntı olabilir, polise git :/
rolünü iyi becerememişsin canım bana da o dediğin mesajlardan geliyo ama imeil geçersizdir die geliyo telefon zaten çalıntı olsa seni ararlar mesaj atmazlar ve sana bırakmazlar kendileri gelip alır sen numaranı yazmışsın kendi cep numaranı tabi burda şifreli çıkıyo olay bu kime yem atıyon :)
İnternet & Teknoloji konusunda 668 cevap paylaştı.
telefonu git polise teslim et ve nereden aldığını söyle ya da telefon parasını iste vermezlerse polise gidip bu telefonu sizden aldığını ve kaçak telefon sattığınızı söyleyeceğim de bul ve paranı geri al
Karakola bırakıyorsun çalıntı ihbarını kim verdiyse onunla birlikte savcılıkta veya mahkemede ifade veriyosun senlik birşey yoksa birşey oılmaz başıma gelmişti, ama telefona verdigin parayla zararınla kalıyorsun kardesim
cihazının faturası var ise aldıgın yer halleder ama ikinci el ya da fatura yok ise o tel çöp daha çalışmaz imei ya kopyalanmış ya da tel türkiye kayıtlı değil
Şöyle ki, bazı illegal insanlar rastgele IMEI numarası sallayıp çalıntı veya kaçak telefonları bu şekilde piyasaya sokuyorlar. O da sana denk gelmiş işte, telefonunun faturasıyla emniyete git ve itiraz et.
dostum.. öncelikle mesajda yapanı hemen yap.. sonrada telefonu nereden aldıysan beyzbol sopasıyla dükkanına dalmakta serbestisn... tabi önce poliste şikayetçi ol..
Yani kaçak kaydı yapılmamış bir telefona kaydetmişler bu imeini sende hakkını savun aldıgın yere git gerçi satın aldıgın yer yapmaz bunu kolayına ama senin imeilini bilen biriside yapmış olabilir
Çalınanan IMEI'in gerçek sahibi ihbar etmiştir. Yasal süreç içinde yaptığın tüm konuşmalar görüşmeler takiptedir dikkatli ol. Böyle şeylerle uğraşma. Yarın ilk iş polise git.
kardeşinin telefonu kaçak olabilir : ) sabah git aldığun yere bu mesaj geldi bana de. onlar baksınar imei numarasına ))) ya da şu numarayı tuşla. *#06# bak bakalım sana gelen mesajla burada ki imei numarası aynı mı? ))
Ya 2 ay önce kardeşimin telelfonu çalınmıştı yanı gasp edildi ikimizde aynı marka kullaniyodk. Polise gittiğimizde annem yanlışlıkla benim imeilimi vermiş sonra ama geri duzeltmistik yanlış verdiğimizi dile getirdik onla alakalimi acaba?
*#06# ya şu numarayı tuşladın mı sen? sana gelen mesajla aynı mı bir bak bakalım? annen senin telin imeini nereden biliyormuş ki :D yanlışlıkla vermiş? onla alakalı değildir emin ol. sen tuşla şu numarayı. :D
LA YOZGATIN psikopatına denk geldim :D Israrla numarayı tuşlamıyor :) halbuki tuşlasa imei numarası çıkıcak karşısına ve bakacak aynı mı değil mi :d sonra içi rahat edicek benim telin değilmiş bu diye :)
Aynı evet kontrol ettim ya bide 2 ay önce kardeşimin telefonu gasp edildi. İkimizde aynı marka tel kullaniyodk polis imeil istemişti telefonun annemde yanlışlıkla benimkini vermiş ama sonradan fark edildi sonra geri duzeltmistisk onla alakalı mi acâba?
Bak gwce gece seninle ugrastim. salakmisin sen?/onceden soylesene gasp olayinibfalan. ne ugrastirion beni. polisler duzeltmemis iste. annenle gidin olayi anlatin. zaten senin ustune dehildir hat sana bisey olmaz
En İyi Cevaplar