TELEFONUN ANAKARTI KIRILIRSA AÇILIR MI?

Telefonumun markası general mobile discovery. Alalı 2 sene filan oldu. Birkaç kez yere düştü ama hiçbirşey olmadı tekrar çalışmaya devam etti. bundan 1 hafta önce telefon tekrar yere düştü ama yine birşey olmamıştı gayet güzel çalışıyordu. 2 gün önce youtubeden müzik dinlerken bir anda telefon dondu ve kapandı bir daha da açılmadı. servise götürdüm. yazılım gerek dediler. Yazılımı yaptılar ama bana anakartın kırıldığını ve bu yüzden sadece general mobile amblemi gözüktüğünü 2 saat sonra gelip almamı istediler. 2 saat sonra aldım açılıyordu. adam yapmaya çalıştım ama kart kırık olduğu için her an kapanabilir dedi. ertesi gün telefon yine aynı şekilde oldu. kapandı ve açılmadı. dondu filan. Başka servise götürdüm adama kart kırıkmış ondan kaynaklı mı oluyor dedm. hayır kartta hiçbir şekilde kırık yok, yazılım tam yüklenememiş dedi. kart kırık olsaydı telefon açılmazdı hiç ama açılıyor 5 dakika sonra kapanıyor dedi. sizce hangisi doğru söylüyor? anakart kırık mıdır yoksa yazılım mı yememiştir?
TELEFONUN ANAKARTI KIRILIRSA AÇILIR MI?