Arkadaşlar şekil A'da görüldüğü gibi bir sitenin IP adresini bulsam, ne işime yarayabilir?
Herkese teşekkürler.
Şekil A :P
Herkese teşekkürler.
Şekil A :P
Ip adresi senin sunucu adresi çözümüne yarar. Örnek veriyorum hedef siteyi hackleyeceksen o sunucudaki siteleri tarayıp, açığı olan bir Web site bulup server rootlayip web siteleri arası geçişi sağlayıp hedef siteyi hacklemene olanak sağlar. İp adresi bulmak çok kolay bir işlemdir küçük çocuklar bile yapar. Önemli olan sunucuda barınan web sitelerden birine sızmak.
Peki sunucudaki siteleri taramak için nasıl bir kod yazmak gerekli?
Kod yazmana kod bilgisine gerek yok sunucudaki siteleri görmek için. Ip adresini burada arattırırsan sunucudaki siteleri görebilirsin. www.yougetsignal.com/.../
Kod derken komut istemi ekranına bir şey yazılması gerektiğini düşünerek yazdım. Ama bilgisayar kesin internete bağlı olmalı sanırım komut istemi kullanacaksan bile..
Cmd kodu var mıdır bilemedim su an hatırlayamadım daha doğrusu.
Ve evet, eğer sunucuya dair hack işlemi gerceklestireceksen tabi ki internet bağlantısı gerekli.
facebook. com'u arattım pek çok şey çıktı. Peki açık site bulmak vb. nedir?
Açık site bulmak değil, sitede açık bulmak sanırım. Web sitelerin yüzde 90inda web site açığı bulunur. Açık denen şey web siteleri hacklemende kullanılır. Örnek veriyorum KS'de resim Upload yerine shell dediğimiz resim uzantılı dosyaların yüklenmesi bir açıktır. Bu açıkla serverdaki bütün siteleri hackleme olanağin mevcut eğer ki web site yöneticisi dosya izinlerini ayarlamamissa. Facebook. com'da da bir sürü açık var. Ama bu açık web siteyi hackleme boyutuna getirecek kadar ciddi değil tabi.
Bu açıkların neler olduğuyla ilgili bir makale vb. var mı?
Benim bildiğim 25-30 açık türü var. Cyber-warrior Team, spyhatz hack, ya da tht team, ay yıldız team şeklinde aramalar yaparsan bu işin eğitimini veren siteleri bulabilirsin.
Senin de kullandığın bir site var mı öğrenmek için? Tavsiyen var mı yani?
Tavsiyem var. Uzak dur bu işlerden. Ava giderken avlanan olabilirsin. Ama illa öğrenmek istiyorsan tavsiyem dosya indirmeden sanal makine aracılığıyla yapman. Linux ya da daha farklı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kullanman. Ya da kavramları öğrenip de başlaman. Zaten üç ay gibi bir sürede her şeyi öğrenmiş olursun ortalama.
Ben bilişim suçundan uyarı aldığım için uzak duruyorum beş altı sene kadardır.
Eig için teşekkürler ayrıca.
bir cacik yapamazsin ip sadece sunucu taramasi yapmaya yarar oda acik port filan bulamazsan ise yaramaz bulsanda yaramaz gerci cunki guvenlik duvari. Eskiden ip cok ise yarardi index basmada ozelikle
Cevap
12Cevap
Hiç bir işine yaramaz sadece dava edeceksen yer tespiti yapılır
Diyelim kii IP adresini buldum bir makinenin. Yerini tespit etmekte nasıl kullanılabilir?
Dork açığı yaratabilirsin
veya elinde Sağlam botnet varsa saldırabilirsin
veya Index basabilirsin.
Eğer açık port bulursan ve ve eğer şifreleri çöze bilirsen hacklersin
Peki IP adresini bu sürecin neresinde kullanabilirim?
bir isine yaramaz sadece ip adresiyle bitmez hackerlik yapacaksan
Bu hackerlık yapmak için mi? IP adresini nasıl kullanıyor peki bu hackerlar :D
Bilmiyorum demiyo da :D
Hiçbir işine yaramaz :)
Siteyi hackleyebilirsin ama yakalanırsın
Peki IP adresini nerede kullanmak lazım?
Senin hiçbir işine yaramaz kuzum :)
Ip adresi üzerinde işlem yapmak bilişim sucudur.
sabah sabah başka iş ile ilgilen :D
hiç birşey olmaz herkez sallamış
Modemini yakmaya kadar yapabilirim.
:D :D
Çok fazla sayıda veri alışverişi olursa modemin işlemcisi ısınacaktır. Yüklü miktarda paket aktarımı bu işi oldukça rahat bir şekilde çözecektir. Botnet, ddos SYN attack :)
Sen bir şey yapamazsın ama ben yapabilirim :)
Ben de o yüzden sana soruyorum değil mi? Biliyorsan yaz madem.
@Şeyho0135 hacker olarak görmüyorum kendimi böbürlenmiyorum'da yapabilirim diyorum yaparım demiyorum merak etme ben kanunları maddeleri senden daha iyi biliyorum Türkiyede yaşadığımı nereden biliyorsun? senin ip adresini alıp ne yapayım bir çıkarım olmadığı sürece gereksiz insanlar için kendimi neden yorayım bunların cevabını bana ver ve sonra git fake fotoğraflar koyma kendi fotoğrafını koy aslanım hadi bakım kış kış. @TaşPrenses ne gibi şeyler yapmak istediğine bağlı
@Yakuza35 çocukça şeyler diyorsn? :)
Beynini nerde aldirdin sen moruk hesap fake gördüğün gibi onamı takıldın sen ip adresini alip napiyim gereksiz insan vs. Egonumu kasiyon hayirdir ha ordan vuramadim dur surdan yorum yapacam tribidir buda yasalari cok iyi biliyosun madem elinin altinda internet olmadan gel tek tek maddeleri say bana ben rakam veriyim sen söyle bide hadı kıs kıs demesi yok mu beyinsizin:D iyiki Türkiyede değilsin eğer değilsen yukaridaki yorumda harbi adamlar ince detayina kadar yazmiş bu kesin internetten bakip yaziyodur ben bilgim oldugunuda savunmadim bilişim suçudur dedim ve şu yorumunda bile böbürleniyosun nasil ezik karakterli bir insansin sen?
Tricker lamer ne be? :D Ne diyosunuz siz? :D Tartışacak başka yer bulamadınız mı?
:))))))))))) bu kıza port desen ne diyecek kendimi yoramam anlatmak için kimseye ispatlamak zorunda değilim çocuk hadi kaybol :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar