Ziyaret ettiğim bir site benim ip adresimden mac adresimi nasıl buluyor yav?
Mac ban yemişim.
Mac ban yemişim.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok rahat bulabilir.
Mesela Google reklamlarında da vardır bu özellik. Sen istediğin kadar ip değiştir, tarayıcı geçmişi temizle her türlü buluyorlar.
Javascript (js) dosyalarına Mac adresini almak için kod koyuyorlar.
Detaylı bilgi ve kodlar:
stackoverflow.com/.../clients-mac-address
peki zen mate gibi proxy eklenti kullansam da görür mü mac adresini? zen mate ayrı bir mac adresi veriyor mu?
Evet, kesinlikle mümkündür bulmaları. Mac address changer programını kullan.
Kim tarafından yedin? Başka tarayıcıdan girmeyi dene mesela firefox yerine chrome gibi
Konu hakkında bilginiz yok gibi. MAC nedir biliyor musunuz?
@MehmetCemreKisa nerden bileyim ban yedim dedi yani o siteye girişi engellenmiş o yüzden bende başka tarayıcıdan gir dedim ne var bunda
101 okey plus banlamış. tarayıcı falan farketmiyor. başka bir facebook hesabından girince otomatik ban koyuyor.
Siteye girişi o manada engellenmemiş. Yasaklanmaların türlü yolları vardır.
ip ban
mac ban ya da hard diskin serialine direk ban. Mac ve Hard Diske yasak atılırsa. O bilgisayardan asla girilemez. IP adresine atılırsa ip değişmek gerekir. Normal yasakladıysalar. Çerezlerden dolayıdır. Başka tarayıcıdan girilebilir.
Fakat arkadaş Mac'den bahsediyor.
@MehmetCemreKisa ne bileyim ben anladığımı söyledim allah allah.
Kızmadım yani öyle anlama lütfen.
Cevap
8Cevap
Ip adresinden MAC bulunmasi, normalde bilgisyar hirsizligi icin kullanilmakta. Simdi ise siteler yavas yavas Mac ban uygulamakta.. Eskiden olsa modemi kapa ac ip yeniler bani asardik ama mac banlaninca isin zor biraz :)
Mac, ethernet kartina ait bir numaradir ve bazi ethernet kartlari bu numarayi degistirmene izin vermezler
format atınca mac değişiyor. ban engelini böyle aşıyorum.
Şöyle ki, girdiğin siteye gönderdiğin tüm paketlerde senin internete çıkan cihazının mac adresi vardır. Eğer o site paketleri derinlemesine inceliyorsa; senin mac adresini görebilir. IP adresinden değil.
peki zen mate gibi proxy eklenti kullansam da görür mü mac adresini? zen mate ayrı bir mac adresi veriyor mu?
yani her proxy adresin kendine has bir mac adresi mi var?
Hayır, internete çıkan her donanımın kendine has bir MAC adresi vardır. https://tr.wikipedia.org/wiki/MAC_adresi
benimde lamborghiniyi sipariş verdimde hiç adres sormadılar macc dan bulup getirmişler nasıl olduysa
Bazı sistemlerde mac filtrelemesi etkin tıpkı modem gibi
Bulabilirler. Hemde CMD ile :D
evet kardeş bulabilirler çok rahatlıkça
Bulabilirler rahatlıkla.
Bulabilir
Bulurlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar