Hastanelerin e-Nabız şifresi istemesi ve geçmiş tahlilleri indirmesi sizce de saçma değil mi?

Hastanelerin sizin e-nabız şifrenizi istemesi ve sizin hesabınıza girip geçmiş tahlilleri falan indirmesi tuhaf değil mi? Hesap şifrenizi 3. kişiler ile paylaşmayın diyip bunu yapmaya mecbur bırakılmamız bu sistemin saçmalığı değil mi?
Güncellemeler
3 gü
Özel sağlık sigortanız varsa ve hastaneye gittiğinizde doktora görünmeden önce ayrı bir yerden kayıt açtırıyorsunuz, 50-100tl arası bir ücret veriyorsunuz bunu devlet alıyormuş başka para yok. Sonra doktora tedavi oluyorsunuz sonunda bazen yüksek bir ücret çıkarsa sigortanızın bu ücreti karşılayabilmesi için kiosk çalışanı sizin hesabınıza şifrenizle girip ilgili evrakları indirip sigorta şirketinden onay alıyor. Sigorta bakıyor karşılıyorum diyor ya da reddediyor.
Güncellemeler
3 gü
Mesela tedavi oldunuz muayene ücretini zaten sağlık sigortası karşılıyor çoğu tahlilide karşılıyor ama doktor dedi ki ufak operasyon gerek 30.000tl. Bunu siz mi karşılarsınız sağlık sigortanız mı diye soruyorlar. Ben de sağlık sigortam karşılar dediğimde benim hesabıma girmek zorunda kalıyorlar oradaki geçmiş raporlarımı indirip sigorta şirketine atıp onay alıyorlar. Tüm bu süreçte sizlerin hesabınıza giriyorlar siz yanınızdayken. Şifrenizi değiştiriyorsunuz sonrasında. Garip olan bu.
Hastanelerin e-Nabız şifresi istemesi ve geçmiş tahlilleri indirmesi sizce de saçma değil mi?