Öncelikle önermen yanlış.
Kötü olanlar rahat içinde yaşar. Ama azıtanların yaptığı işler başlarına geçirilir...
Bu Kur'an da açıkça yazar. Evet sitedekilerin inançsızlığından bahsediyorsun da, açıp Kur'an okusaydın bir kere bile bunları görürdün/bilirdin.
Alla, küfre sapanlara bolluk veririz, rahat bir hayat sürsünler ki öbür dünydan nasiplenmesinler, oyalanıp dursunlar diye böyle yapıyor.
Ama kötü olan azıtır ve sınırtanmazlık yaparsa Allah yaptığını kafasına geçirir.
Ayrıca varlık sahibi olmak dertsiz olmak deme değildir. Onlarında pek çok derdi var. Sağlık sorunları gibi. Ne istese yasak, her Allah'ın günü diyet. Niye? Geç ölmek, Allah'dan olabildiğince kaçmak.
Peki iyiler hep azap ve ızdırap mı çeker? Hayır. O sıkıntılar kendi elinizin ürettiği der Allah. Doğru dürüst insan ol, bahsedecek ciddi bir derdin bile kalmaz...32 Yorumla
Soran+1 yılsoru tamamen yanlış anlaşıldı ben inançlı veya inançsız insan diye eyrım yapmadan sormuştum bunu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeytanın imparatorluğu abd başta olmak üzere tüm emperyalist batılı devletler ve israil gerçekten bu dünyanın baş belasılar.Çok kötüler.Ama onlar rahat içinde yaşıyor,müslüman ülkeler ise çok kötü şartlarda yaşıyor.Çünkü onlar bilime saygılılar,herşeyi bilimsel açıdan düşünüyorlar ve bilim onlarda uzaya çıkacak kadar ilerlemiş durumda.Onları bu seviyeye getiren bilime ve teknolojiye olan bağlılıklarıdır.Müslüman toplumlar ise içlerindeki abd ajanlarının gizli çalışmalarıyla birbirlerini yiyorlar.Yok baş örtüsü,yok kıl yok tüy bu dertteler.Bilim ve teknololi gelişmezse,kılla tüyle uğraşılırsa ve en önemlisi,bizi sömürenleri hala farkedemezsek,ve onların taşeronları olan içteki vatan hainlerini başımızda taşımaya devam edersek,bilim yuvası okullarımızı devşirme yapıp imam hatipe çevirirsek,toplumsal cehaletimizi bitiremezsek bu şekilde devam eder maalesef...
46 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaynen doğru
Soran+1 yılakıl derken teknolojiyi kullanmayı mı buyuruyor ALLAH
Cevap sahibi+1 yılteknoloji gibi aklımızı kullanmayı gerektiren herşeyi buyuruyor,sadece teknoloji değil
Ateist olmak ille insanin gunah isledigi anlamina gelmez. Gayet ahlakli, kendini bilen, etik kurallar cercevesinde yasayan ateistler oldugu gibi yalan dolan islerle ugrasan, her turlu pisligi yapan dindar insanlar da var.
Sanirim cumleyi kurarken aklindaki bu degildi, daha iyi formule etmen gerek dusuncelerini=).
Neden pislik isler yapanlarin(ateist ya da dindar) iyi yasadigina gelince; para dedigin sey kisinin rahat yasamasini saglar. O pislik ve ahlaksiz islerde de genelde gelir coktur. Ondan dolayi.34 Yorumla
Soran+1 yılben ateistler rahat yaşıyo veya dindarlar sefalet içinde yaşıyor diye bişey söylemedim ki, insanları ayırmadan her türlü insanın dahilinde bişey bu
Soran+1 yılaynen şimdi anladın,.,
obur dunyada yaptiklarinin hesabini verecekler
54 Yorumla
Soran+1 yılevet bende buna inanıyorum
- +1 yıl
+1
Soran+1 yılevet doğru diyosun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Allah'ı inkar eden zaten günah işlemez.İnanmadığı şeyin günahını nasıl işlesin adam.Müslümanım.Etrafımda ateist de olmak üzere farklı dinlerden arkadaşlarım var ama o ateist diye hor gördüğün insan sözde din için kapanan kadınlardan her cuma namaza giden erkeklerin çoğundan daha delikanlı sözünün eri!Kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez.İnsanın beynini değil kalbini sev.
31 Yorumla
Soran+1 yılben zaten insanları ayırmadım isteyen inanır isteyen inanmaz
rahatlıktan kastın ne?
eğer heri stediğini yapmaksa rahatlık o da kesmiyor onları intiharların sebebi genelde doyumsuzluktur farketmişsen..
yaratıcıyı falan bir kenara koy ve düşün vicdanının olmasaydı mutlu olabilir miyin? duygun yok olmuş oluyor neyin mutluluğu?20 Yorumladüşünmedikleri için işte. vicdanlarını dinlemeyen insanlar rahat olurlar. kötülük yapmaktan çekinmezler. her anlamdaki kötülük için söylüyorum bunu.. yani inançlı olup kötü olanlar da var, inançsız olup kötü olanlar da var. ya da tam tersi işte...inançsız olup çok iyi insan olanlar da var inançlı olup çok iyi olanlar da...uzun lafın kısası bu çok değişken bir şeydir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallahı inkar eden insanların kötü olduğunu nereden çıkardın ? Tam aksine kötülük,pislik her daim inançlı kesimden çıkıyor. Ellerine inanındıkları kitabı ya hiç almazlar yada anlamını bilmeden arapça okuyup beyinlerini sulandırırlar, sonra gidip tabiri caizse günah işlerler. çünkü arkalarında onları koruyup kollayan, her pisliği yapmalarına rağmen bağışlayan bir babaları vardır. Ondan sonra da allahı inkar edenler her kötülüğün başı olurlar.Yok öyle bir dünya...
Buyrun faşistler eksileyebilir.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah, fasık kullarına daha çok mal, mülk servet verir... çünkü Allah onları bu şekilde sınar, daha çok mal sahibi oldukça dahada azar bu insanlar, dünyada cenneti yaşarlar... onları dener, ama o kullar hiç bir zaman şükür etmez alaha verdiği nimetler için...
Allahın birde veli kulları vardır, bu insanlar fakirdir, hor görülür, Allah onları yoksullukla imtihan eder, bu insanlar yoksuluğa rağmen hiç unutmaz Allahı yinede şükür ederler, unutmazlar allahı...
Allah insanları dünyaya gönderdi iman ve imtihan için ! fasıklar bolluk içinde yaşarken unuttular bu nimetlerin kimin verdiğini...veliler ise hiç bir zaman unutmadılar allahı yokluğun içinde bile şükür ettiler... allahın kimi ne ile sınayacağı belli olmaz... nimetler içindede unutma yaradanı, yoksullukda da unutma!11 Yorumla- +1 yıl
keser döner sap döner meselesiiii bi arkadaşım o durumda şimdii bende hayatını yaşıyo diyodum 2 hafta önceye kadar...
+1 yılsor bakalim sirin babaya sirinler mi yoksa gargamel mi iyi yasiyor ? sirin buba de.Sirinler bildigim kadariyla namaz kildigindan dolayi allah tarafindan korunuyor.Ama sen cok pis gunahkar oldugundan bunu gorememissin ve cozumu (hasa) burda ariyorsun.cozum namazda..sen hergun 5 yerine 14 vakit kilarsan 3 sene sonra bize yetisirsin ki mehdi o zamana kadar gelir.. hadi ateyizler bunuda aciklayin lan !
00 Yorumlabu soruyu insanlaarın kafasını karıştırmak için sorduysan iyi deneme ama başarısız.. böyle bi soru sorduğun için bence sende ateistsin ALLAHI sorgulayamazsın ya iyi olursun ya kötü bu senn seçimin ben ne ateistleri kınarı nede dindar iyi kötü farktmez insan 0lsun yeter herkez kendi fikirlerini düşüncelerini hayata geçirebilir saygıyla karşılarım.. ama bugünün yarınıda var doğumda var ölümde akıllı ol aklını başına al derim...
02 Yorumla
Soran+1 yılbaşta ateist değilim ayrıca Allahı sorgulamak ne haddimize ben sadece çevremde gözlemlediğim ve aklıma takılan bir soru sordum, insanlara ne kadar kolay ateist damgası vuruyorsunuz ya bu kadar basit mi, asıl sizin inancınızı sorgulamak lazım
Ben sana sunu sölıyım bak Allah kötü insanlara herseyı verır onları öyle dener bak mesela firevunun bası bır kez olsun agrımamıs bunu arastır ıstersen cok rahat yasamıs herturlu kadınla bırlıkte olmus zevk ıcınde yasamıs ama sonu nooldu?
yalan oldu...
Atesıtler gerızekaldır.218 Yorumla
Soran+1 yılevet duymuştum bunu
- +1 yıl
ateistler bilakis akıllı insanlardır kuşku duymadan araştırmadan körü körüne inamak aptalların işidir bak canım kardeşim ben sıradan müslüman bi türk genci olarak dogdum kuranın tüm tevsirlerini okudum ve insan ürünü olduguna kanaat getirdim çünkü kendi beynimi ve duyulşarımı kullandım istedigine inan ama inanmayana aptal diyemessin çünkü biri çıkar asıl aptal sen oldugunu kör gözeparmak hesabı gözüne sokar dahada bişey yazma cevap vermicem he haklısın isam höşgörü dini ewt ewt
Soran+1 yıldostum sen çaydanlığamı tapıyosun
- +1 yıl
ulan denyo ortada bi sanat eseri mi var 6666 ayetin tamamı çelişkilerle,hatalarla,dolu sen hadi aynısını yapsana diyosun
- +1 yıl
Ayetlerin kendi arasında çelişmesini bırak bazı ayetler vardır ki kendi içinde çelişir. Ayrıca "aynısını yap" ne demek, bu kadar aptal mısın ? Aynısını yapmak demek, kopyalamak demek.Git bir matbaaya aynısını yapsın sana.Ona "benzer" denir,daha kelimeleri kullanmayı bilmiyorsun gerzek müslüman. Yazılamaz denilen kuranınızın benzeri yazılmıştır. "True furqan" 2 arap tarafndan yazılmştır. ve kuranın hataları yoktur bile içinde. Şimdi kılıflarını kıvırıp bi tarafına sokabilirsin salak müslo.
- +1 yıl
Ateistlerin zeka ortalaması daha yüksek gerizekalı arkadaşım
- +1 yıl
eğer dinler size cennti vadetmese idi inanırmıydınız yine böylesine bonus puan kazanmak için topluma faydalı yardımsever olmak ne kadar samimi bence hiç değil sevap/günah menfumu olmasa eminim kötülüğünüzü daga tasa haykırısınız tüm bu problem öbegi yine sizin sonsuza kadar varolma sapıklıgınızdan kaynaklanıyo sunu aklına yaz yok olucaksın çünkü degersizsin dogumundan önce nasıl ve nerdeysen ölümünden sonrada öyle olucaksın
Soran+1 yılmelih dostum sen ölünce ne olacağına inanıyosun merak ettim
- +1 yıl
Babaları şarabı yasaklar, cennette şarap vaad eder. Cinselliğe zina der, küçücük bakirecik kızlar vaad eder. Hatta öyle ki erkekler bile, erkeklere vaad edilir. Sonra bunlar da ağızlarının suyu akarak allahlarının yolunda gider,inanmayanlara da bırak saygıyı, soykırım uygularlar. Birde buna hak yolu derler. Sapıklıktan başka birşy değil. Cennet kültü züğürt tesellisi sadece. Gariplerim yok olup gidecekler her insan gibi. Cennet yok,cehhenm yok.Görüp görebileceğinz herşey koca bir HİÇ.
- +1 yıl
cennette sonsuza kadar şarap akan ırmaklardan kıafayı bulup 40 tane huriyle pompa yapacagıma inanmıyorum
Soran+1 yılsen uçmuşsun dostum üzüldüm durumuna
Soran+1 yıldostum boşuna anlatma yoldan çıkmış insanı çeviremezsin
Al-i İmran Suresi 178. Ayet: İnkar edenler sanmasınlar ki kendilerine mühlet vermemiz onlar için daha hayırlıdır. Onlara ancak günahlarını attırmaları için fırsat veriyoruz. Onlar için altaltıcı azap vardır.
25 Yorumla
Soran+1 yılevet bu aydınlatıcı oldu
- +1 yıl
ulan bu nası bi kafa be inanmayan insana kurandan ayetler gösterip ikna etmeye calısmak nası bi mantık arkadas
Soran+1 yılinanmadığımı kim söyledi
Gizli Üye(30-35)+1 yılallahı inkar etmeyle diğerlerinin ne alakası var. mantık çerçevesinden bakarsak adam inanmıyor neyin günahından bahsediyorsun.
çekineceği korkacağı, rahatsız hissetmesini gerektirecek bir şey yok ki rahat.
rahatını bozacak allah da olmadığına göre. durum açık.
bu arada iyiler, allaha inananlar rahat değil mi. cevaplarda buna benzer şeyler denmiş de. işte sevdiği kuluna dert verirmiş falan. bir de huzur islamda dersiniz. ama ateistler rahat diyorsun.210 Yorumla
Soran+1 yılbu kadar yanlış anlama olur ancak, huzur tabiki islamda ama çoğu insan var hiç inanmıyor onlarda rahat içinde yaşıyorlar, fakat arkadaşlar sağolsun aydınlattılar beni bende yanlış biliyormuşum bazı şeyleri
Cevap sahibi+1 yılhuzur islamın tapulu duygusu değil.
Soran+1 yılyanlış düşünüyosun bu yüzden gizlenmişsin sanırsam
Cevap sahibi+1 yılahaha mantığa bak ya. o zaman sen de yanlış şeyler düşündüğün için gizlendin.
müslümanların dikkatini çekmek istemem. aralarında ne kadar saçma insanlar olduğunu biliyorum. bak aşağıda biri küfür etmiş, bela okumuş ne kadar nefret var içlerinde.
Soran+1 yılben yağmalanmaktan korktum öyle insanlar var çaydanlığa tapıyolar,
Cevap sahibi+1 yılbir ateist çaydanlığa taptığın söylüyorsa bu tanrıya tapmakla dalga geçmektir, tapmayı eleştirmektir.
ve sen de bunu ciddi ciddi tapmak sanıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılhem ne alaka. çaydanlığa taptığını söyleyen adam sana ne yapacak?
Soran+1 yılbişey yapamaz tabi kendine hayrı yoktur onun
Cevap sahibi+1 yıltabi bi müslümanların kendine faydası var diğer insanlar yaşamıyor zaten. sadece siz kalsanız dünyada ne olurdu acaba.
öff neyse.
Soran+1 yılbanada öff geldi:))
+1 yılKendinizi avutun siz :) ''kötülere öbür tarafta soracam ben hesabını merak etmeyin ;)'' şu cümledeki çocuksu anlatımı bul cevabını alacaksın aciz ama iyi insanların kendilerini avutmak için daha güzel bir mantık olamaz gerçekten fazla iyisiniz bu dünyaya göre şunun farkına varın
10 YorumlaAllah'ı inkar edenler kötü insan neden olsun ki?
Belki de bu şekilde, onlara var bana neden yok diye düşündüğün için birşeyler olmuyordur..
Ne istiyorsan, önce başkaları için, sonra kendin için iste...30 Yorumla
+1 yılneden kotuluk var sence? cunku islerine gelmiyor iyilik, zor yoldan yasamak. kotuluk rahat yasamaktir basli basinca, iste bu yuzden kotuler rahat yasar. yalan soylerler olur biter hirsizlik yaparlar zengin olurlar vs. vs.
00 Yorumla2. İnkâr edenler, “Keşke müslüman olsaydık” diye çok arzu edeceklerdir.
3. Bırak onları yesinler (içsinler), yararlansınlar; emelleri onları oyalayadursun. İleride (gerçeği) bilecekler.02 Yorumla
Soran+1 yılbunlar ayet mi
valla haklısın hacı ne diyeyim ben de iyiliğimden çektim ne varsa iyilikten geldi kötü olurum diycem olamıyorum ne varsa saflığımızdan iyiniyetimizden geliyor zaten o yüzden yaşasın kötülük diyorum artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKötüye birşey olmaz. Allah sevdiğini yanına çağırıyor. Ben ölmek istemiyorum kardeşim! Her tür pisliği yapıyorum. Uyuşturucu desen bende, silah desen bende, içki, kumar, kadın hepsini çok seviyorum hell yeah!
01 Yorumla
Soran+1 yılhelal sana
,
+1 yılonların öyle bir bokdan hayatı var ki kötülüğü algılamıyorlar. çok var etrafımda dışardan iyi gözüküyor çok iyi yaşıyorlar ama gerçek hayatı çirkef. çünkü sende vijdan var onlarda yok sen hissedebiliyorsun onlar hissedemiyorlar hocam.
32 Yorumla- +1 yıl
birden başbakan geldi sandım
- +1 yıl
yok hocam sevmem o adamı ;)
+1 yılArkadaş ateistleri siz ne sanıyosunuz hem saygı duymuyonuz sonra müslümanlara saygı gösterilmiyor diye ağlıyorsunuz.
50 Yorumlaiçler dışlar çarpımından anlıyoruz ki Tanrı yoktur olsa da bilinemez bilinse de ispatlanamaz.
22 Yorumla
+1 yılCevabı aşağıdadır.
"(Onlar için) Dünyada geçici bir meta (vardır). Sonra dönüşleri bizedir; sonra da inkâra sapışları dolayısıyla onlara şiddetli azabı taddıracağız."
Yunus Suresi 70.Ayet20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz kişi olduğunuza inanıyorsanız Allah'ı da bir kişi gibi görürsünüz,Siz herşey olduğunuzda Allah'ı da herşey olarak görürsünüz..İş nasıl inandığında Allah'a inanıyorum diyen neye inanıyor acaba bunu sorgulamak lazım..
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen ateist falan değilim İslama inanan birisiyim ama körü körüne değil araştırma süzgecinden geçirdikten sonra inandım...Düşünsel tarafı olan Tasavvufu inceledikten sonra...
Soran+1 yıldostun dediklerinden bişey anlamadım
Cevap sahibi+1 yılBiraz düşününce üzerinde anlarsın...
+1 yılKötüler evet bu dünyada rahat yaşıyor olabilir ama asıl herşeyin ölümden sonra başlıyacağını kimse hesaba pek katmıyor işte bu yüzden sınav düyasında yaşadığımızı kimse unutmasın.
00 Yorumla
+1 yılsen asıl allahı dilinden düşürmeyen sahte müslümanlardan kork canım kardeşim ateistlerden kimseye zarar gelmez
30 Yorumla
+1 yıltatlı tatlı yemenin acı acı osurması olur raaad ol ;))))))
30 Yorumlahiç bir insan rahat yaşayamaz,mutlaka onlarında ruhu rahatsızdır
01 Yorumla
Soran+1 yılhiç sanmıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılmerak etme sıramızı bekliyoruz sıra bizede gelicek...
00 Yorumla
+1 yılcünkü allah inkar edenleri daha cok seviyor, kacan kovalanir vs.
54 Yorumla- +1 yıl
ahahahhhhh<3
Soran+1 yılacıdım sana
- +1 yıl
^^
+1 yılnerden biliyorsun rahat olduklarını. belki dışarıya böyle yansıtıyorlar.
00 Yorumla"Siz bu dünyada rahat rahat yaşayın ahirette soracam ben size" der gibi
00 YorumlaSizin vay halinize oruspular biraz ALLAH a yönelin ALLAH ALLAH ALLAH diyelim
00 Yorumlaallah onu inkar edenleri seviyor demekki.
51 Yorumla- +1 yıl
sondaki kacan kovalanira gelmis bir eksi fazlam öylese (:
Gizli Üye(36-45)+1 yılbelki onlarin yaptiklari doğru ?
yada şeytan daha güçlü kötüleri koruyor ?00 Yorumla
+1 yılYarin ahirette rahat edememeleri icin!
20 Yorumla
+1 yılallahı her gün inkar ediyorum ama hala sefalet içindeyim la.:(
25 Yorumla- +1 yıl
Belkide inkar ettiğin içindir :P
- +1 yıl
<3
Soran+1 yılburaya böyle bi soru sormakta hata yaptım ben
- +1 yıl
tiksindim melih sen misin cidden:(
- +1 yıl
Allah islah etsin seni o zaman, belki hayatin düzene girer ondan sonra
çünkü yargılanmak korkutmuyor onları
00 Yorumlaöbür dünyada çekecekler:D
30 Yorumla
+1 yıllucifer<3 der ki: erdem aptal insanların işidir
12 Yorumla- +1 yıl
neye inandığımı bilmeden yorum yapanlara ayrı bir sempatim var
+1 yılkötüler niye rahat yaşıyorsunuz la :D:D
10 YorumlaBize günah yok, haliyle ceza da almıyoruz.
11 Yorumla
Soran+1 yılbravo sana o zaman
+1 yılöbür tarafta görecek onlar rahatı.
00 YorumlaKorku yok bu yüzden olabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılgamsızlar bugunu yasıyorlar
00 Yorumla
+1 yılallah baba onlara neler yapçak bilmiyolar çünkü
21 Yorumla- +1 yıl
güncelleme : gsdfgdsfgsfgsdfgsdfs
Şeytandan torpilliler.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Gizli Üye(36-45)+1 yılbelki de o kadar adil değildir inandıklarımız.
30 Yorumlaçünkü kötüler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhahahahaha.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım