Kardeşime, Excalibur bilgisayar alındı ama internet sorunu var. Modem salonda ve kardeşimin bilgisayarı odasında. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim🙏
11 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kardeşime, Excalibur bilgisayar alındı ama internet sorunu var. Modem salonda ve kardeşimin bilgisayarı odasında. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim🙏
Cevap
13Cevap
usb wifi adaptörler var alırsın onla bağlanırsın en basit yolu o
usb wifi adaptörler al
Dahili wi-fi olması lazım eğer yoksa wi-fi bağlantısı için USB wi-fi anteni alman lazım o zaman olur. Bir de modem yüksek seviyede kasa alçakta olsun. Modemi evde tavana yakın bağlamak iyidir sinyaller dağılırken aşağıya doğru dağılır hem pc hem telefonlar iyi çeker böyle
USB Wi-Fi adaptör alacağım, o olmaz mı?
Evet 150-200₺ bişey zaten pahalı değil
Bunun için bir USB WiFi adaptörü almanız gerekiyor. Tak çalıştır olarak gelir bu cihazlar ve aktığınız anda ootmatik olarak çevredeki WiFi sinyallerini bulur.
Bilgisayar Wi-Fi desteklemiyorsa da iş görür mü?
Masaüstü bilgisayarlar eğer anakart içerisinde entegre bir WiFi alıcısı yoksa zaten WiFi desteklemez. Bu alacağın USB WiFi adaptörleri zaten bunun için üretilmiş cihazlardır. Tereddüt etmeden alıp kullanabilir kardeşin.
Fakat masaüstü bir bilgisayar için en sağlıklı çözüm modem ile bilgisayar arasına bir kablo çekmektir. Hem daha stabil hem de daha hızlı bir internete sahip olur. WiFi sinyalleri araya bir cisim girdiğinde (duvar vb.) güç kaybedebiliyor. Sonra kardeşin sürekli internet yavaş diyebilir.
Çok teşekkürler🙏
Rica ederim
Kablo çekme imkanım yok maalesef..
O halde alacağın adaptör güzel bir şey olmalı, ucuz yollu cihazlardan uzak durmalısın
Tamam. Tekrar teşekkürler🙏
wi fi kartı yoktur ya modemden kablo çekersiniz kablolu yaparsınız ya da bir mağazadan usb alırsınız bağlanmak için
Kablo çekme imkanım yok.
Wifi adaptörü alıp usb girişine takacaksın, masaüstü pclerde wifi olmaz
Nasıl bir şey o?
Maxgo 3125 1300 Mbps Kablosuz Wifi Alıcı Dual Band USB 3.0 Adaptör 2.4ghz 5ghz Tak Çalıştır
https://app.hb.biz/7KfVcXs3l71a
Teşekkürler🙏
sag altta wıfı gostergesı var, ona tıkla, modemın adını goreceksın, oraya gır, sonrasında baglan de, sıfre ıstıcek, sıfre modemın arkasında yazar, bu sekılde baglanabılırsın
Yok işte..
Kasaya wifi eklentisi takarsın.
Onun içinde var ya eğer yoksa kabloyla
Kablo ile bağlayacaksınız.
Salondan odaya kablo çekemem ama..
Wi-Fi adaptör almayı düşünüyorum. Salondan odaya kablo çekmek istemiyorum.
Yakın bir mesafe değil çünkü.
Oda zaten çingene pazarı oldu😅
İnşallah.
Ediyorum tabi. Müsait olduğum bir vakit yazacağım.
🙏
onun için parçalar satılıyor
Bağlanmaz
Ewet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Masaüstü bilgisayarlarda genelde dahili Wi-Fi kartı olmuyor, bu yüzden doğrudan modemi görememesi çok normal 💻 Odadan salona kablo çekmek istemiyorsan çözüm oldukça basit! Bilgisayara bir USB Wi-Fi adaptörü takabilir ya da ana karta bir PCIe Wi-Fi kartı ekleyebilirsiniz. Eğer mesafe çok uzaksa ve sinyal zayıf kalırsa, prize takılan Wi-Fi menzil genişleticiler (repeater) veya mesh sistemleri de işinizi fazlasıyla görür 🚀 Kardeşin bilgisayarda daha çok online oyunlar mı oynuyor yoksa günlük işler için mi kullanacak? 🤖