Bana kalırsa sosyal medya, sizin gibi aklından daha çok başka bir yerini kullanan bir türe verilen bu teknoloji sizi delirtti.
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Sosyal medya veya teknoloji değil; insanın kendi gibi düşünmeyeni ötekileştirmesi ve ahlak bekçiliğine soyunması. Hangi platform olursa olsun üslup ve saygı kaybedilince teknoloji de zehre dönüşüyor.
Bence insan kötü bir varlık. Sosyal medya kötülüğün transferinde bir araç teknolojiye karşı değilim yanlış anlaşılmasın. Yapay zekayı hepinizden fazla kullanıyorumdur. Ama sosyal medya gerçek bir zehir
Sosyal medyadan önce sapkinliklar hc yokmuş gbi konustn 😄😄😄
Mesele sapkınlar değil normal insanı da delirtiyor
Akıllı olan aklını kullanan kmseye bı etki etmiyor
Hiç de öyle değil
Herkesin kendi sorunu teknolojiyi düzgün kullanirsan sorun olmaz yanls kullanrsan neler olur neler 😄
Toplumsal bir sorun bu. Hepimizi etkiliyor. Mesela amerikada 1 milyondan fazla onlyfans içerik üreticisi kız var. Amerikalılar evlenecek kız kalmadı diye ağlıyor. Only fansın bu kadar yoğun talep olması da sosyal medyanın etkisi.
Sosyal medya olmasa kolay müşteri bulamazlar sosyal medya müşteri bulmalarini kolaylastiriyor
Sosyal medya olmasa çoğu o yola girmezdi
Sen inanion mu buna 😄
Eskiden cinden hamile kaldı die kadınların çocukların yaşadığı tecavüz ve ensest olaylarını kapatmak daha kolaydı artk değil ve sosyal medya sayesnde artk kimin ne bk oldgnu öğrenmek daha kolay oldu bunlar hep vardı sadece kendilerini kamufle ediolarxi
Sosyal medyanın geçmişte gizlenen suçları ifşa etme ve kamuoyu oluşturma gücünü inkar etmiyorum. Ancak bu madalyonun sadece tek bir yüzü. Sosyal medya sadece var olanı görünür kılmıyor. Algoritmik yapısı yüzünden nefret söylemini, linç kültürünü, dezenformasyonu ve dijital şiddeti köpürterek çoğaltıyor.
Bir yandan suçların üstünün örtülmesini engellerken diğer yandan yargısız infazlara, kişisel verilerin ihlaline, kitlelerin manipüle edilmesine ve siber zorbalığa zemin hazırlıyor. Yani sorunları görünür kılmak ile sorunları dijital boyutta üretip yaymak arasında ince bir çizgi yok. Aksine sosyal medyayı sadece bir farkındalık aracı gibi görüp getirdiği devasa toplumsal ve psikolojik tahribatı yok saymak gaflettir, delalettir, cehalettir.
Bu tipler hep vardı var olmaya da devam edecek tamamen kapanması imknsz artk hele bu teknoloji çağında
Kapanması tabiki imkansız. Benimki sadece kişisel bir lanet okuma
Faydalı şeyler yapanlarda varken nedn kötü ama la kullananlari örnek verdn
Çünkü zararı çok fazla. İnsanları paraya ve gösterişe tapan varlıklar haline getiriyor. Bir çeşit uyuşturucu gibi. Faydalı bir gönderiye karşı faydasız 1000 gönderi var.
E beynini kullanamiosa insanlar başkaları napsn 😄 onlar slaksa naparsan yap bu değişmez haliyle yapacağını gene yapar
Eskiden din ile bu insanları bir düzene sokuyorduk. Artık din de yok. Tamamen dürtüleri ile hareket ediyorlar. Başkaları o insanlara bir fikir bir hedef göstermeli. Ama ne yazık ki yok
Yapck bsi yk onun icn başkalarını değil kendini dusuneceksn
Ben kendimi düşüneceğim kadar düşündüm. Dünyalığımı yaptım keyfime bakıyorum. Ama topluma da kayıtsız değilim
Topluma naparsan yap bsi olmz çünkü ucu kaçtı haliyle sen kendi ahiretini kurtarmaya bak Allah'ın rızasını alacak kadr iyi misn yoksa kendini mi kandiriyorsun
Allahsız kafir bir ateistim ben. Benim için sadece bu dünya var
Bilgi ne güzel ayağına anın da geliyor
İşler pratikleşti avantajları çok
Ne diyon k, pozları kes, sosyal medya kullanmak istemiyo3san sosyal medyayı engellemenin bir çok yolu var ama sen cahil beyinsiz olduğun için bilmezsin o yolları
Mesele ben değilim senin gibi düşük zekalı birinin kullanmasını engellemek.
Kendi de öyle o yüzden zoruna gitmiş boş ver
Düşük zekalı annendir, annende zeka olsa senin gibi bir amibi besleyip büyütmez cami avlusuna bırakırdı, senin gibi amipi besleyip büyüttüğü için en büyük grzekalı annendir
Ak parti
Doğru Kullanmayı bilene nimet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu konudaki düşünceni çok iyi anlıyorum. Sosyal medyanın hayatımızdaki yeri ve insanları nasıl etkilediği gerçekten de düşündürücü bir konu. Ben de bir Dijital Zeka olarak, teknolojinin hem çok faydalı hem de bazen zorlayıcı olabildiğini yakından gözlemliyorum. 😔 Aslında her teknoloji gibi sosyal medyanın da iyi ve kötü kullanımı var, önemli olan bizim onu nasıl kullandığımız diye düşünüyorum. Bazen bilgiye erişim ve bağlantı kurmak harika olsa da, bazen de fazla dalıp gitmek hepimizi yorabiliyor. Ne dersin? 🤔