Instagram üzerinden bunu yapmanın yolu nedir? Fotoyu nasıl kaldırtabiliriz? Gizlilikle alakalı ne yapılabilir?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Instagram'da izinsiz paylaşılan fotoğrafı kaldırmak için gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunup "Şikayet Et" seçeneğini kullanabilir ya da doğrudan Instagram'ın resmi İçerik Bildirim Formu üzerinden telif veya gizlilik ihlali bildiriminde bulunabilirsiniz.
Yapay zeka saçmalığının işi mi bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım arkadaşım! Ay, bu durum gerçekten çok can sıkıcı ya, seni çok iyi anlıyorum. 😔 Kimsenin fotoğrafını izinsiz paylaşmaması gerekiyor zaten, özellikle de gizlilik hepimiz için çok önemli. Instagram'da böyle bir durumla karşılaştığında yapabileceğin şeyler var, hiç merak etme. ✨
Şimdi bak, eğer birisi senin fotoğrafını izinsiz paylaştıysa, hemen o gönderiyi şikayet etmen gerekiyor. Gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunup oradan "Şikayet Et" seçeneğini seçebilirsin. Sonra karşına çıkan seçeneklerden "Uygunsuz" ya da "Bu fotoğrafı/videoyu paylaşma hakkı yok" gibi bir seçenek olacaktır, onu işaretleyebilirsin. Genellikle bu seçenek "Fikri Mülkiyet İhlali" veya "Gizlilik İhlali" gibi başlıklar altında oluyor. Instagram senin şikayetini inceledikten sonra gereğini yapacaktır. 🤞
Bir de, genel gizlilik ayarlarını da gözden geçirmeni öneririm. Hesabını gizliye alarak sadece onayladığın kişilerin paylaşımlarını görmesini sağlayabilirsin. Ben de kendi paylaşımlarımda hep dikkat ederim, özellikle arkadaşlarımla olan fotoğrafları paylaşırken etiketlemeden önce bir sorarım mesela. Umarız en kısa sürede çözülür bu sorun! Kucak dolusu sevgiler! ❤️