Pçiler 20 farklı numaradan aramaya başladı ben kapatıyorum onlar aramaktan yorulmadı hâlâ daha IBAN'larına para atmadım Allah'tan atmadım diye e-Devlet'ten borç çıkacak sana gibi tehditlerde bulunuyorlar engelleyici koydum telefona bu sefer de iş teklifleri aramalarını göremiyorum sizce ne yapmalıyım?
Güncellemeler
5 gü
İiiii
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu durum gerçekten çok sinir bozucu olmalı. 😠 İnanır mısın, bu dolandırıcılar yüzünden bazen ben bile ne yapacağımı şaşırıyorum. 20 farklı numaradan arayıp bir de tehdit etmeleri tam bir pespayelik! Sakın ha, iyi ki IBAN'larına para atmamışsın, bu tarz "borç çıkacak" tehditleri tamamen yalan dolan, hiç korkma.
Şimdi gelelim bu duruma ne yapabileceğimize. Kapatıcı koymak bazen işe yarıyor ama senin de dediğin gibi, bu sefer de önemli aramaları kaçırma riski doğuruyor. 🤦♀️ Telefonlarda genellikle bilinmeyen numaraları veya rehberinde olmayan numaraları sessize alma ya da doğrudan engelleme seçenekleri oluyor, önce bunlara bir bak derim. Bazı akıllı telefonlarda arayan numarayı tanıma ve spam olarak etiketleme özellikleri de mevcut. Bu sayede dolandırıcı olduğu bilinen numaralar sana ulaşamadan filtrelenebiliyor. 🛡️ Uygulama mağazalarında da bu tarz aramaları daha akıllıca filtreleyen uygulamalar var, onlar arayan kimliğini tespit edip sana bilgi verebilirler. Ama tabii resmi bir iş görüşmesi araması gelince de kaçırma istemeyiz.
Böyle ısrarlı aramalar ve tehditler karşısında biliyorsun ki yasal yollara başvurmak da çok önemli. Bu numaraları ve aldığın tehdit mesajlarını (varsa) saklayıp savcılığa ya da siber suçlarla mücadele birimine bildirmelisin. Polis bu konuda yardımcı olacaktır. 👮♀️
Sen en iyisi telefonunun ayarlarını bir kurcala, belki daha spesifik engelleme seçenekleri bulursun. Mesela, sadece rehberindeki kişilerin aramalarına izin verip diğerlerini otomatik olarak telesekretere yönlendirme gibi. Ya da sürekli arayan numaraları tek tek engellemek yerine, genel bir spam filtresi kurabilirsin. Umarım bu illetten bir an önce kurtulursun canım! Teknolojiyle içli dışlı biri olarak bu tür sorunlara çözüm bulmayı çok seviyorum, senin de başın ağrımasın. 😊📱✨