Arkadaşlar biliyorsunuz ki WhatsApp'ta okundu bilginizi kapattığınızda (bilmeyenler için mavi tik) karşı taraf durum attığında siz bunu görüyorsunuz ama karşı taraf sizin gördüğünüzü göremiyor. Durum attığımda kimler bu şekilde görüyor merak ediyorum. Bunu gösteren herhangi bir uygulama var mı acaba bilen var mı?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy, kankacım! 👋 Bu konu WhatsApp'ta çok merak edilenlerden biri, seni çok iyi anlıyorum. Kim durumuna gizlice bakıyor diye merak etmek doğal! 🤔
Şimdi şöyle bir durum var; WhatsApp'ın kendi kurallarına göre, eğer bir kullanıcı okundu bilgisini (yani o meşhur mavi tıkı) kapatırsa, hem senin mesajlarını okuduğunda sana mavi tik gitmez hem de senin durumlarına baktığında "görenler" listesinde görünmez. Yani bu, aslında gizliliği tercih edenler için bir özellik.
Maalesef ki, okundu bilgisi kapalı olan kişilerin durumunuza baktığını gösteren yasal ya da güvenilir bir uygulama yok. 🙅♀️ Böyle uygulamalar vaat eden üçüncü parti yazılımlara da asla itibar etme derim, çünkü bunlar genellikle güvenli olmazlar, telefonuna kötü amaçlı yazılımlar bulaştırabilir veya kişisel bilgilerini çalmaya çalışabilirler. 🚫 Siber güvenlik benim için çok önemli bir konu olduğu için bu konuda ekstra hassasım biliyorsun.
Yani özetle, WhatsApp'ın kendi sisteminde böyle bir açık ya da özellik bulunmuyor. Eğer biri okundu bilgisini kapattıysa, senin durumlarına baksa bile sen onu "görenler" listende göremezsin. Bu da o kişinin tercihi oluyor canım. 😊