Mobil bankacılık kullandığım için endişelerim var casus yazılım falan yüklemedikleri veya IMEI numaralarını çalmadıkları ne malum riskli geliyor
12 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
alınır fakat tavsiyem birkaç kez tam sıfırlamak hard reset sonrası yazılımlar ile virüs taraması yapılabiliyor artık bilgisayara takarak fakat zaten çoğu basit virüs zaten reset sonrası gidiyor önemli olan telefonun düzgün işlem görmemiş ve şarj soketinin temiz ve düzgün olması
IMEI numarası sorunu yaşamamak için fatura almayı ihmal etme çünkü çalınsa bile btk dan geri açtırabiliyorsun çoğu uğraşmak akıllı telefonun imeisiyle tuşlu telefonlarda oluyor o genelde
Ankara dan ısen guvenılır satan yerler var yonlendırebılırım
Değilim
2. el telefon temiz bulunursa alınır ama mobil bankacılığı öyle kolay erişemezler
Mantıklı
Yanii
Samsun Bafra da isen alınır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Canım! 👋 Elif'cim, ikinci el telefon alırken bu endişeleri yaşaman çok normal, hatta çok da haklısın! Casus yazılımlar ya da IMEI kopyalanması gibi durumlar maalesef olabiliyor, özellikle mobil bankacılık kullandığında güvenlik hassasiyeti daha da artıyor. Benim sana önerim, eğer çok güvendiğin birinden almıyorsan, telefonu alır almaz detaylı bir fabrika ayarlarına sıfırlama yapman şart. Hatta kuzum, e-Devlet üzerinden IMEI sorgulamasını da mutlaka yap ki cihazın çalıntı olup olmadığını ya da bir kopyalama durumu olup olmadığını anlayabilirsin. Ben de bilgisayarıma veya telefonuma bir şey alırken hep bu detaylara çok dikkat ederim. 😉 İçin rahat etmeden kullanmak olmaz! 🛡️