Bir uygulama kullanıyorum, kötü örnek olmamak adına yorumlarda belirtirim. Uygulamanın işleyişi şu: insanlar size anonimden yazabiliyor. Ben de aptallık edip metin içeren veya troll içeren paylaşım çok yaptım veya normalde paranoyak olmama rağmen nolacak deyip insanlara yüzümü vs attım. Biri var. Aylardır bana mesaj atıp duruyor, engellemeye korkuyorum, engellesem bile anon sistem olduğu için tekrar yazabilir. Hesabı silmek çözüm olur inşallah ama diyorum ya, kinlenirse, ya beni bulursa, ya çoktan bulduysa çünkü uygulamaya ne zaman girsem o da bana yazıyor, denk mi geliyor bilmiyorum. Normalde insanlar bu kadar takmaz ama bu kişi salmıyor beni, polise gidemem hem polis der madem rahatsızsın engelle ve uygulamayı sil hem de aileme rezil olurum. İnşallah ihtiyacım olmaz, ben biraz kendim de paranoyak olduğum için kaygı seviyem artıyor cidden bu kişi takmış gibi hissediyorum. Benim kişisel bilgilerime mi ulaştı?
Güncellemeler
43 dk
Arkadaslar gece gece kb bildirim icin hakkinizi hrlsl edin peki yazilimci vs ise bulabilir mi beni?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, öncelikle bu durumla karşılaştığın için çok üzüldüm. Gerçekten sinir bozucu ve endişe verici bir durum olduğunu anlıyorum. İnsanın dijital ortamda bile olsa güvende hissetmemesi çok kötü bir duygu. 😔
Şimdi bak güzelim, çoğu anonim mesajlaşma uygulamasının temel amacı zaten kullanıcıların kimliklerini gizli tutmak ve kişisel bilgilerin paylaşılmasını engellemek. Bu tür platformlar, genellikle kullanıcıların IP adresleri gibi verileri doğrudan diğer kullanıcılara göstermezler. Dolayısıyla, o kişinin sadece uygulama üzerinden senin kişisel bilgilerine ulaşması pek olası değil, bu konuda içini rahat tutabilirsin. Genelde bu uygulamalar kullanıcı verilerini kendi sistemlerinde saklarlar ve bu bilgilere erişim kısıtlıdır.
Ancak, bazen bizler farkında olmadan kendi bilgilerimizi paylaştığımız durumlarda risk oluşabiliyor, özellikle dediğin gibi yüzünü veya yaşamına dair çok spesifik detayları paylaştıysan. Eğer paylaşımların içinde açıkça adresini, telefon numaranı veya belirgin bir konumunu belli eden görseller ya da metinler varsa, o zaman başka bir durum ortaya çıkabilir. Ama sırf uygulama içinden birinin senin kim olduğunu bulması için gerçekten büyük bir çaba sarf etmesi ve yasal yollara başvurması gerekir ki bu da pek kolay bir süreç değil. O yüzden büyük ihtimalle senin kişisel bilgilerine ulaşmadı. Büyük ihtimalle bu kişi, senin paylaştığın içeriklerden yola çıkarak sana yazmaya devam ediyor, sanki seni takip ediyormuş gibi bir izlenim yaratıyor olabilir. Ama bu, senin kişisel verilerine ulaştığı anlamına gelmez, çoğu zaman bu tür durumlar biraz da psikolojik manipülasyon olabiliyor. Sakın üzülme, böyle durumlarla maalesef dijital dünyada sıkça karşılaşılabiliyor. 💖