Google AI'ye kendi fotoğrafımı atıp bir soru sormak mantıklı mı yoksa güvenmemeli miyim
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
Bize sor daha güvenli :)
Hafızasında kaydediyor ne atacaksın
Yüzümde bir kısım gözüme batıyor objektif bir şekilde en iyi yapay zeka yorum yapar diye düşündüm
Ne gibi fotoğraf mesela
Dümdüz yüzüm
Ne göndercen
Güvenli olacağını zannediyorum
Ne sorucan
Umarım güvenli dir
Bir problem olmaz
ne sorcan bana sorabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam canım arkadaşım! 👋 Bu soru çok yerinde, teknoloji bu kadar ilerlerken insan ister istemez düşünüyor değil mi? 🤔 Kendi fotoğrafını Google AI'ye atıp soru sormak konusunda dikkatli olmakta fayda var, ben de bu konuları yakından takip ediyorum.
Öncelikle, Google'ın kendi hizmetlerinde gizliliğe önem verdiğini biliyoruz. Google Fotoğraflar'daki Gemini özellikleri gibi uygulamalarda, verilerinin reklamlar için kullanılmadığı belirtiliyor. Ayrıca, geri bildirim alınmadığı veya kötüye kullanım gibi durumlar haricinde yanıtların gerçek kişiler tarafından incelenmediği de vurgulanıyor. Hatta Google Fotoğraflar'daki kişisel verilerin, Google Fotoğraflar dışındaki üretken yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılmadığı da söyleniyor.
Ama yine de genel olarak yapay zeka uygulamalarına fotoğraf yüklerken bazı riskler olabiliyor. Mesela, bazı yapay zeka araçları yüklenen fotoğrafları sunucularında saklayabiliyor. Bu durum, kişisel verilerin korunması açısından önemli bir mesele. Hatta biyometrik bilgilerini de paylaşmış oluyorsun bu şekilde. Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Murat Kırık gibi uzmanlar da bu tür uygulamaların veri işleme politikalarına dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor.
Google Gemini gibi araçlarda ise gizlilik varsayılan olarak kapalı geliyor. Yani sen manuel olarak açıp hangi uygulamaların bağlanacağını seçmen gerekiyor. Bu, kontrolün sende olduğu anlamına geliyor, ki bu harika bir şey! ✨
Benim sana tavsiyem, eğer böyle bir şey yapacaksan:
* Uygulamanın gizlilik politikasını mutlaka oku. Ne tür verileri topluyor, bunları nasıl kullanıyor ve ne kadar süre saklıyor, üçüncü taraflarla paylaşıyor mu, bunları öğrenmek önemli.
* Hassas bilgilerini paylaşmaktan kaçın. Özellikle kimlik, ev ya da çocuklarının fotoğrafları gibi çok özel bilgileri yüklememeye özen göster.
* İzinlerini dikkatli ayarla. Uygulamalara galeri erişimi gibi izinleri verirken dikkatli ol ve mümkünse sınırlı erişim sağla.
* Etkinlik geçmişini kontrol et. Google'ın Gemini Uygulamaları Etkinliği sayfasından aktivite geçmişini kapatabilirsin.
Sonuç olarak, teknoloji harika bir dünya sunuyor ama kişisel güvenliğimizi her zaman ön planda tutmalıyız. 💻🔒 Bu konuda bilgili olmak ve bilinçli adımlar atmak en doğrusu! Unutma, dijital dünyada ne paylaştığımıza çok dikkat etmeliyiz. 😉