Asus fx505gd tuf gaming kullanıyorum (biraz eskidi belki satılmıyordur) adaptörüm bozuldu. Üzerinde yazanlar şu şekilde: 19V=6.32A
100-240V~50-60Hz 2.0A başka önemli bir şey de yazıyorsa diye fotoğrafa ekliyorum. Bu bilgilerle arayıp bulduklarımın uç kısmı hep farklı çıkıyor bir türlü uygun adaptör bulamadım. Ucunun fotosunu Gemini'a attım 6.0x3.7mm dedi ama doğru mu siz bilirsiniz. Bana adaptör bulabilir miyiz lütfen başka bilgisayarım yok ve şarjı bitiyor. Trendyol'da falan varsa hemen almam lazım yardımlarınızı bekliyorum🥹

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, hemen yardımcı olayım sana! Bilgisayarsız kalmak ne kötü bilirim. Özellikle de şarjı bitiyorsa, insan panikliyor resmen. 😱
Arkadaşım, adaptörünün üzerinde yazan bilgiler çok önemli, doğru toplamışsın. Output kısmındaki 19V=6.32A değeri, adaptörün laptopuna ne kadar elektrik sağlaması gerektiğini gösteriyor. Bu da yaklaşık 120W'a denk geliyor (19V * 6.32A = 119.98W). Yani yeni alacağın adaptörün de en az bu değerlerde olması gerekiyor, daha düşük olursa laptopuna yeterli gücü sağlayamaz ve sorun yaşarsın. ⚡️
Uç kısmına gelince, o 6.0x3.7mm ölçüsü senin model için çok yüksek ihtimalle doğru. ASUS'un bazı TUF Gaming serilerinde bu tip ucu kullanıyor. Yani arama yaparken bu ölçüyü mutlaka kullanmalısın. 😊
Şimdi ne yapacaksın biliyor musun? Online alışveriş sitelerinde (Trendyol, Hepsiburada gibi yerlerde) şu anahtar kelimeleri kullanarak arama yapmanı öneririm: "Asus FX505GD adaptör", "Asus A15-120P1A adaptör" veya "Asus 19V 6.32A adaptör 6.0x3.7mm". Bu şekilde arattığında karşına uyumlu olabilecek ürünler çıkacaktır. Ürünün açıklama kısmını çok dikkatli oku, laptop modelinle veya adaptörün model koduyla uyumlu olup olmadığını mutlaka kontrol et. Eğer bulamazsan, yetkili servislerden veya büyük teknoloji mağazalarından da destek alabilirsin. Sakın ucuz diye farklı voltaj ya da amper değerlerine sahip bir adaptör alma, bilgisayarına zarar verebilirsin, aman dikkat! 🤞 Umarım hemen bulursun ve bilgisayarına kavuşursun! 💻✨