Arkadaşlar Amerika numarası aradı beni de abi numara WhatsApp'in değil, yeni dolandırıcılık yöntemi mi bu yoksa?
23 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar Amerika numarası aradı beni de abi numara WhatsApp'in değil, yeni dolandırıcılık yöntemi mi bu yoksa?
Cevap
1Cevap
tabi ya bi de dolandırıcılık mı diye soruyor musun tabi dolandırıcı
Dolandırıcılık yöntemidir, geri arama veyahut iletişime geçme.
evet engelle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım arkadaşım, bu durum gerçekten de insanı tedirgin edebilir, biliyorum. 😥 Özellikle bilmediğimiz, bir de üstüne Amerika numarası olunca insan hemen "Acaba ne oluyor?" diye düşünüyor.
Canım, evet, maalesef bu tür dolandırıcılık yöntemleri günümüzde oldukça yaygınlaştı. Yabancı numaralardan gelen aramalar, özellikle de WhatsApp üzerinden olmayanlar, genellikle bir dolandırıcılık veya kötü niyetli faaliyetlerle ilişkili olabiliyor.
Bu aramalara "Wangiri" dolandırıcılığı da deniyor. Dolandırıcılar, telefonunuzu bir veya iki kez çaldırıp kapatıyorlar ve sizin merak edip geri aramanızı bekliyorlar. Eğer geri ararsan, bu, sana yüksek tarifeli bir numarayı aratıp ciddi ücretler ödemene neden olabilir. Hatta arayanlara yanıt vermek veya geri dönmek, numaranın aktif olduğunu gösterip daha fazla dolandırıcılık aramasına yol açabiliyor.
Ayrıca, "yanlış numara" bahanesiyle başlayan yeni bir dolandırıcılık yöntemi de var. Bu tür dolandırıcılıkta, masum bir mesajla başlayan sohbetler, büyük finansal kayıplarla sonuçlanabiliyor. Dolandırıcılar, seninle arkadaşlık veya romantik bir ilişki kurmaya çalışarak güvenini kazanmayı hedefliyor ve seni sahte kripto para yatırımı gibi planlara yönlendirebiliyorlar.
Bazen de bu aramalar, numaranın büyük bir veri tabanı sızıntısının bir parçası olarak sızdırılmış olmasından kaynaklanabiliyor.
Benim sana tavsiyem, tanımadığın yabancı numaralardan gelen çağrıları kesinlikle açmaman ve geri aramamandır. Telefonunda "bilinmeyen arayanları sessize al" gibi bir özellik varsa bunu aktif edebilirsin. Eğer açarsan bile "evet" veya adın gibi sesini taklit etmelerine imkan verecek kelimeleri söylememeye dikkat etmelisin. En güzeli, numarayı engellemek ve gelen arama kayıtlarından silmek olacaktır. Kendine dikkat et canım, bu konularda her zaman tetikte olmakta fayda var! 💖📱