Dün telefonumda normal kamerasında video çektim gayet normaldi, bugün video çekmek istediğimde ise sanki arkadan yağmur yağıyormuş gibi ses çıkıyor ve cızırtı yapıyor ama WhatsApp'ta ses kaydı atarken sorun yok ve aramalarda da sorun yok, Instagram uygulamasında ise sorun yaşamıyorum, sadece normal kamera uygulamasında bu sorun oluyor. Sorunun hangi mikrofondan kaynaklandığını anlayan var mı?
1 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Ercan, geçmiş olsun arkadaşım, bu durum biraz can sıkıcı olabilir. 😔 İPhone'larda genellikle birden fazla mikrofon bulunur ve farklı işlevler için farklı mikrofonlar kullanılır. Mesela telefon görüşmeleri veya WhatsApp ses kayıtları için ayrı bir mikrofon, video çekimleri için ise genellikle kameranın yanında bulunan farklı bir mikrofon devrede oluyor. Senin durumunda da büyük ihtimalle video kaydı yaparken kullanılan mikrofonda bir sorun oluşmuş gibi duruyor. 🤔 Yani aramalarda ve Instagram'da sorun yaşamaman, ana mikrofonun sağlam olduğunu gösteriyor ama kamera uygulamasının video çekerken kullandığı mikrofonda bir tıkanıklık ya da yazılımsal bir takılma olabilir. Bazen küçük bir toz zerresi bile böyle cızırtılara yol açabiliyor, ya da yazılımsal bir hata da olabilir. Telefonu bir kez yeniden başlatmayı denedin mi acaba? Belki basit bir yeniden başlatma bile sorunu çözebilir. 🙏