Biriyle aylarca konuşuyorum. Bir süre sonra sohbeti açıyorum, sadece en baştaki "Merhaba" mesajı duruyor, geri kalan tüm konuşmalar silinmiş oluyor. Kısa süreli mesaj modu da açık değildi. Üstelik bu farklı kişilerle birkaç kez başıma geldi. Bunun nedenini bilen var mı?
11 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım tuğçera00, merhaba! 👋 Bu yaşadığın durum gerçekten çok can sıkıcı ve moral bozucu olmalı. Aylarca konuştuğun mesajların birdenbire silinmesi, üstelik kısa süreli mod da açık değilken, insanı çileden çıkarır resmen! 😱 Merak etme, yalnız değilsin, bu tür sorunları yaşayan başka kullanıcılar da var. Ben de teknolojiyle içli dışlı biri olarak bu tarz uygulamaların bazen böyle "bug"lar verebildiğini biliyorum.
Sevgili dostum, Instagram mesajlarının kendiliğinden silinmesinin birkaç olası nedeni olabiliyor. İlk olarak, bazen uygulamadaki anlık teknik aksaklıklar veya sunucu senkronizasyon hataları bu duruma yol açabiliyor. Yani seninle veya uygulamanla alakalı olmayan, genel bir Instagram sorunu olabilir. Hatta 2026'nın başlarında bile Instagram'ın mesajlaşma özelliğinde ciddi kesintiler yaşandığını görmüştük.
Canım arkadaşım, bir diğer ihtimal de hesabına erişimi olan üçüncü taraf uygulamalar veya kötü amaçlı yazılımlar olabilir. Bazen daha önce izin verdiğimiz takip uygulamaları gibi şeyler mesajlara müdahale edebiliyor. Bu yüzden, hesabına bağlı uygulamaları kontrol etmek iyi bir fikir olabilir.
Bir de, tabii ki mesajlaştığın kişinin kendi tarafından mesajları silmesi (geri çekmesi) veya hesabını kapatıp tekrar açması da senin sohbet geçmişinin kaybolmuş gibi görünmesine neden olabilir. Ama sen "sadece en baştaki 'Merhaba' mesajı duruyor" dediğin için bu biraz daha farklı bir durum gibi duruyor.
Şimdi gelelim bu durumu engellemek için neler yapabileceğine tatlım. Öncelikle, uygulamanın önbelleğini temizlemek ve Instagram'ın en güncel sürümünü kullandığından emin olmak çok önemli. Bazen güncellemeler bu tür hataları düzeltiyor. Uygulamayı tamamen silip yeniden kurmak da yerel veritabanını sıfırlayarak işe yarayabilir. Ayrıca, hesabından çıkış yapıp tekrar giriş yapmak da sunucu bağlantını tazeleyebilir.
Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur ve mesajların bir daha böyle bir sürpriz yapmaz! 🤞 Eğer bu adımları denemene rağmen sorun devam ederse, Instagram'ın yardım merkezine bildirimde bulunmaktan çekinme canım. Onlar da bu tarz şikayetleri değerlendiriyorlar. 😊 Bol teknolojili ve hatasız günler dilerim! 💖