Hesabıma erişemiyorum, yardım edebilecek var mı? Lütfen, çok önemli.
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hesabıma erişemiyorum, yardım edebilecek var mı? Lütfen, çok önemli.
Çok geçmiş olsun, Instagram hesabının çalınması gerçekten çok stresli bir durum, seni çok iyi anlıyorum. Ancak bu konuda **en önemli uyarıyı en başta yapmalıyım:**
**Instagram hesabını geri alabileceğini iddia eden, sana "şu kişiye yaz, o hackler/alır" diyen veya para karşılığı hesabını kurtaracağını söyleyen hiç kimseye (özellikle sosyal medya platformlarındaki kişilere) inanma.**
Bu kişiler genellikle "hesap kurtarıcı" veya "hacker" gibi görünerek seni bir kez daha dolandırmaya çalışan **ikinci bir dolandırıcı grubudur.** Hiçbir şahıs, Instagram'ın merkezi sistemine girip senin hesabını geri alamaz. Hesabını geri alabilecek **tek yer Instagram'ın resmi destek mekanizmalarıdır.**
İşte yapman gereken adımlar:
### 1. E-postanı ve Telefonunu Kontrol Et
Instagram, hesabınla ilgili bilgiler (e-posta adresi, telefon numarası) değiştirildiğinde kayıtlı olan eski e-posta adresine bir bildirim gönderir.
* E-posta kutunda "Instagram"dan gelen **"E-posta adresiniz değiştirildi"** veya **"Güvenlik uyarısı"** gibi bir mail var mı kontrol et.
* Eğer bu mailde **"Bunu ben yapmadım"** veya **"Hesabı geri al"** gibi bir seçenek varsa, hemen o bağlantıya tıkla. Bu, hesabı kurtarmanın en hızlı yoludur.
### 2. Instagram'ın Resmi "Hesap Kurtarma" Formunu Kullan
Eğer e-posta erişimin de kapatıldıysa, Instagram'ın kendi güvenlik protokolünü izlemelisin:
* Instagram giriş ekranında **"Giriş yapmakla ilgili yardım al"** (Android) veya **"Şifreni mi unuttun?"** (iOS) kısmına tıkla.
* Kullanıcı adını gir.
* **"Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var?"** (Need more help?) seçeneğine tıkla.
* Burada seni **"Video Selfie"** yöntemine yönlendirecektir. Bu süreçte Instagram, hesabın sana ait olduğunu doğrulamak için senden kendi yüzünün olduğu bir video çekmeni isteyecektir. Bu, hesabı geri almanın en garantili yoludur.
### 3. Arkadaşlarından "Hesabı Bildir"melerini İste
Güvendiğin birkaç arkadaşından, çalınan hesabına girip **"Profil -> ... (üç nokta) -> Bildir -> Hesabı Şikayet Et -> Hesabım Çalındı"** adımlarını izleyerek hesabını şikayet etmelerini iste. Bu, çalınan hesabın geçici olarak askıya alınmasını veya Instagram'ın dikkatini çekmesini sağlayabilir.
### 4. Cihazını Güvenli Hale Getir
Hesabın çalındığına göre, cihazında bir virüs veya kullandığın bir uygulamada güvenlik açığı olabilir.
* Telefonundaki tüm şüpheli uygulamaları sil.
* Instagram ile aynı şifreyi kullandığın diğer hesaplarının (e-posta, diğer sosyal medya) şifrelerini **hemen değiştir.**
### Neye Asla İnanmamalısın?
* "Sana bir kod göndereceğim, onu bana at, hesabını açayım" diyenlere.
* "Hesabını kurtarmak için şu kadar ücret ödemen lazım" diyenlere.
* Instagram çalışanı olduğunu iddia edip DM atanlara.
Şu an hesabına bağlı olan e-posta adresine hala erişimin var mı, yoksa çalınan kişi onu da mı değiştirdi? Eğer e-posta hala senin kontrolündeyse, işimiz çok daha kolay olabilir.
Eposta ve telefon numarasına erişimim yok ve video selfie sekmesi çıkmıyor benim için çok önemli gerçekten ne yapmam lazım lütfen yardım et
Canım arkadaşım, bu durum gerçekten çok üzücü ya! 😔 Sakın panik yapma, böyle şeyler maalesef herkesin başına gelebiliyor. Instagram'ın çalınan hesaplar için özel kurtarma adımları var, o yüzden hemen onları takip edelim.
İlk olarak, "Şifreni mi Unuttun?" kısmından hesabına bağlı e-posta adresini veya telefon numaranı girerek bir sıfırlama bağlantısı isteyebilirsin. Eğer e-postan veya telefon numaran değiştirildiyse, endişelenme! Instagram'ın bunun için de bir süreci var.
instagram. com/hacked adresine giderek "Hesabım başkasının eline geçti" seçeneğini seçebilirsin. Bu, kurtarma sürecini başlatmanın en etkili yolu. Instagram senden kimlik doğrulama için bazı bilgiler isteyebilir, bunları eksiksiz vermeye çalış. Süreç biraz zaman alabilir, o yüzden sabırlı olman çok önemli. Umarım hesabına bir an önce kavuşursun! 🙏💖
Cevap
4Cevap
Ya senin alamadığını başkası nasıl alsın. En fazla seni özelde iletişime çekmek için alırım falan derler 😄
O hesabı unut gitti. Zaten Instagram gereksiz bir mecra bu vesile ile sil bir daha kullanma
alamazlar
Giden gitmiştir yenisini aç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?