Dün gece İnstagram hesabıma daha önce giriş yapmadığım bir hesaptan giriş yaptığıma dair mail geldi. Farklı bir cihazdan girildiği an haber veriyor.
Apple iPhone Chrome tarayıcısından girilmiş. Şehir aynı benim yaşadığım şehir.
iphonr cihazın modeli yazsa bulurum ben kim olduğunu ama sadece iPhone yazıyo.
benim şifremi kim neden kırar anlamıyorum.
bu işlerden anlayan biri var mı? Kim olduğunu merak ediyorum. Nasıl bulurum?
Apple iPhone Chrome tarayıcısından girilmiş. Şehir aynı benim yaşadığım şehir.
iphonr cihazın modeli yazsa bulurum ben kim olduğunu ama sadece iPhone yazıyo.
benim şifremi kim neden kırar anlamıyorum.
bu işlerden anlayan biri var mı? Kim olduğunu merak ediyorum. Nasıl bulurum?
Maalesef ciddi bir suç işlenmediği müddetçe kişiyi bulmanız son derece zordur. Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz ama suç teşkil etmediği için Instagram IP bilgisi vermeyecektir. Dolayısıyla sizin gereken bilince sahip olmanız son derece önemlidir. Fakat hesabınızın siber korsan tarafından saldırıya uğraması durumunda yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir.
Kısacası siber korsanlar iletişim bilgilerini değiştirdiyse Instagram'dan uygulamaya kaydolurken kullandığınız e-posta veya telefon numarasına altı basamaklı bir kurtarma kodu göndermesini isteyebilirsiniz. Instagram, bu doğrulama yöntemini kullandıktan sonra tüm ek cihazları hesaptan kaldıracağını, böylece diğer cihazlardaki bilgisayar korsanlarının atılacağını ve tekrar açılamayacağını söyledi.
Çalınan hesabınızı kurtardıktan sonra, profilinizle ilişkilendirilmesini istediğiniz e-posta adresini ve telefon numarasını seçebilirsiniz.
Instagram'da bir daha böyle bir olayla karşılaşmamak için şunları yapınız:
1- Güvenli, tahmin edilemeyen, benzersiz bir şifre kullanın ve bunu düzenli olarak değiştirin.
2- İki faktörlü kimlik doğrulamayı mutlaka açın.
3- Kullanmadığınız üçüncü taraf uygulamalarına erişimi iptal edin.
4- Profilimi kim gördü, beni kim sildi uygulamalarına asla erişim izni vermeyin.
İnstagram şifresi kırılabilir mi? Hesap çalınabilir mi?
Yapabilen var mı
Bu söylediğiniz daha fazla yardıma ihtiyacım var ve kod gönderme olayı her yerde yazıyor ama böyle bir şey çıkmadı bende