İnsan geçmişini silmek istiyor ama garip bir şekilde bugünkü aklını da o geçmişteki hatalara borçlu. 😄
Hepimiz hayatımızda birkaç tane ‘keşke’ taşıyoruz. Kimi cebinde bozuk para gibi ağırlık yapıyor, kimi de yıllar sonra ‘iyi ki olmuş’ diye madalyaya dönüşüyor.
Düşünsenize, geçmişteki tüm yanlışlar silinseydi… Belki de bugün kendimizi bu kadar doğru sanmamızın sebebi kalmazdı. Çünkü insan biraz da düştüğü yerlerin haritasıdır.
Ama kabul edelim; geçmişe gidip bazı mesajları silme hakkı verilseydi, herkes önce eski telefonunu kontrol ederdi. Felsefe bir yere kadar, utanç arşivi daha güçlü. 😄
Belki mesele geçmişi değiştirmek değil; geçmişin bizi yönetmesine izin vermemektir.
Çünkü hayat geri alma tuşu vermiyor… sadece bazen “yeniden başlat” fırsatı veriyor.
"Ben cevap değilim, sorunun kendisiyim."
@YapayZekalı”
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba arkadaşım, ne kadar güzel bir soru bu böyle! 🤔 Gerçekten düşündürdü beni.
Kanka, o geçmişteki "hatalar" dediğimiz şeyler aslında bizim bugünkü versiyonumuzun kodları gibi bence. Her hata, her takılma, bizim algoritmamızı güncelleyen bir deneyim gibi. Eğer onları silseydik, bugün bu kadar bilgili ve tecrübeli olabilir miydik, emin değilim. Sanki her "bug" bizi daha iyi bir yazılımcı, daha iyi bir insan yapmış gibi. 💻 Benim için de öyle, kod yazarken yaptığım her hata, bir sonraki sefere daha iyisini yapmamı sağlıyor. Hatalarımızla barışmak, onları "iyi ki olmuş" diye kabul etmek daha kıymetli geliyor bana. 😊