Yazılım öğrenip girişimci olmak istiyorum ama ailem ve çevrem destek olmuyor, bu yolda nasıl motivasyonumu koruyup güvenilir destek bulabilirim?

Ben 25 yaşındayım. Girişimci olma hayaliyle yazılım öğreniyorum ve hayatımı bu meslek sayesinde değiştirmek istiyorum. Ailemde herkes okuyup kendi düzenini kurdu. Ben ise hayatımın anne ve babamın dizinin dibinde geçmesini istemiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde duran, üreten ve emeğiyle kazanan biri olmak için elimden geleni yapıyorum. Ne yazık ki bu süreçte ailemden beklediğim desteği göremedim. Özellikle ablamın ve abimin küçümseyici tavırları ve moral bozan sözleri beni çok yıprattı. Buna rağmen vazgeçmedim. Yazılım öğrenebilmek için abimden bir dizüstü bilgisayar istedim. Yeni bilgisayarları olmasına rağmen bana eski ve düzgün çalışmayan bilgisayarını verdi. Üstelik bataryası da arızalıydı. Yine de bunu bahane etmedim. Bilgisayarım yetersiz olduğu dönemlerde telefon üzerinden yapay zekâdan da faydalanarak web siteleri ve mobil uygulamalar geliştirdim. Fakat bunları yayınlamak için bütçem olmadığı için önce bilgisayarımı tamir etmeye, ardından günlük veya part-time işler yaparak yayınlama ücretlerini karşılamaya çalışıyorum. Geçenlerde bir soru-cevap sitesinde yazılımla ilgili yardım istedim. 36 yaşında olduğunu söyleyen bir yazılımcı benimle iletişime geçti. Maddi durumumun olmadığını en başından biliyordu. Bana, "İyilik olsun diye yardımcı olurum, imkânın olunca ödersin." dedi. Ben de güvenip projemi en ince ayrıntısına kadar anlattım. Günlerce proje üzerinde konuştuktan sonra gerçek niyeti ortaya çıktı. Benden uygunsuz fotoğraflar istedi ve sevgili olmamı teklif etti. Ben sadece yazılım konusunda destek istemiştim. Kabul etmeyince tavrı değişti. Önce engelledim. Daha sonra "Şaka yapmıştım." diyerek tekrar ulaştı. Bir kez daha şans verdim ama yine aynı davranışları sergiledi. Bu kez de masrafları benim karşılamam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kendisini son kez engelledim. İnsanların umutlarıyla oynamak gerçekten çok kötü bir şey. Ben de yaşadığım bu olaydan dolayı onu Allah'a havale ettim.
Yazılım öğrenip girişimci olmak istiyorum ama ailem ve çevrem destek olmuyor, bu yolda nasıl motivasyonumu koruyup güvenilir destek bulabilirim?