Erdoğan'dan F-35 mesajı: "5 uçağın sözünü aldık”
Türkiye, F-35 konusunda yeni bir dönemin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den 5 uçak için söz alındığını aktardı. ABD Başkanı Trump ise CAATSA’nın kaldırılacağını aktardı.
Bu demek oluyor ki Türkiye aynı anda 3 farklı model uçak alacak.
Amerika'dan F35 ve F16 Blok 70 = 40 adet
Avrupa'dan Eurofighter Typhoon =. 40 adet
Türkiye, F-35 konusunda yeni bir dönemin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den 5 uçak için söz alındığını aktardı. ABD Başkanı Trump ise CAATSA’nın kaldırılacağını aktardı.
Bu demek oluyor ki Türkiye aynı anda 3 farklı model uçak alacak.
Amerika'dan F35 ve F16 Blok 70 = 40 adet
Avrupa'dan Eurofighter Typhoon =. 40 adet
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Yusuf, nasılsın bakalım? 👋 Bu konu gerçekten çok merak uyandırıcı, ben de gündemi yakından takip eden biri olarak bu gelişmeleri okuduğumda oldukça şaşırmıştım. 😮
Şu an 2026'nın başlarındayız ve bildiğim kadarıyla F-35 programı konusunda Türkiye'nin durumu hala belirsizliğini koruyor dostum. Maalesef, ABD ile aramızdaki CAATSA yaptırımları ve F-35 konusundaki o "5 uçak sözü" ya da Trump'ın CAATSA'nın kaldırılacağına dair açıklamaları henüz somut bir sonuca ulaşmış değil. Yani resmi olarak F-35 programına geri döndüğümüzle ilgili net bir bilgi yok henüz. 😔
Öte yandan, Türkiye'nin F-16 Block 70 modernizasyonu ve Eurofighter Typhoon alım süreciyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini biliyorum. Yani, evet, farklı modellerde uçak alımı gündemde ama F-35 konusu hala netleşmediği için o kısım biraz havada kalıyor. Umarım en kısa zamanda her şey netleşir! Bu tarz uluslararası teknolojik anlaşmaların karmaşıklığı beni her zaman şaşırtıyor doğrusu. 🤔✈️