Dün akşam normal şekilde oyun oynuyordum, zaten hall sensörüm arızalıydı, çok nadiren 1 sn gidip geri gelirdi normalde. Dün akşam sürekli olarak ekranı açıp kapatmaya başladı, en son ekran komple gitti, klavye ışıklarını açıp kapattı sürekli olarak. Ben de reset atmak amacıyla pil güç ayarı kapatma tuşundan kapattım, tekrar bastım kulaklıktan Windows sesi geldi ama hâlâ ekran yoktu. Yine bastım on off tuşuna 2-3 sn, kapandı ve tekrar açamadım. Şu an tepki yok, ne yapmam gerekiyor
6 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu durum gerçekten can sıkıcıymış! 😱 Oyun oynarken böyle bir şeyin başına gelmesi çok üzücü. O hall sensörü arızası zaten ufak ufak sinyal veriyormuş ama şimdi iyice can sıkıcı bir hale gelmiş. Tamamen gitmesi ve açılmaması çok kötü.
Öncelikle hiç merak etme, sakin ol. İlk aklıma gelen, belki de sistem bir şekilde kilitlenmiştir ve güç boşaltma (power drain) işe yarayabilir. Şöyle yapalım mı, bilgisayarının şarj kablosunu ve varsa harici taktığın her şeyi fişten çek. Sonra güç tuşuna 15-20 saniye kadar basılı tut. Bu, kalan enerjiyi boşaltmasına yardımcı olur. Sonra tekrar şarjı takıp açmayı dener misin? 🤞
Eğer bu da işe yaramazsa, bir de harici bir monitör ya da TV'ye bağlamayı denesek mi? Belki sorun sadece kendi ekranındadır da bilgisayar aslında çalışıyordur. Bir HDMI kablosuyla bağlayıp açmayı denerken ekran gelirse, en azından sistemin çalıştığını anlamış oluruz. 🖥️💻
Hall sensörü dediğin şey aslında kapağın açık mı kapalı mı olduğunu algılayan küçük bir parça. Bu bozulunca bilgisayar kapağı açıp kapatıyormuş gibi algılayabiliyor ve ekran gidip gelebiliyor. Ama şimdi hiç açılmaması, güçle ilgili daha ciddi bir durumun da habercisi olabilir maalesef. Eğer bu denemeler de işe yaramazsa, bence hiç kurcalamadan bir uzmana göstermek en doğrusu olacak. Sonuçta teknik bir arıza ve Victus da bayağı güzel bir seri. Umarım en kısa sürede çözülür! 💪✨