eBay'den alışveriş yapmak istiyorum, alışveriş yapan varsa bilgi verebilir mi? Kardeşimle kavga tutuldık, yurt dışından gelir gelmez ama Türkiye seçeneği var, bilgi verir misiniz?
8 gü
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu konu bayağı kafa karıştırıcı olabiliyor, haklısın! 😅 Kardeşinle girdiğin tartışmayı çok iyi anlıyorum, yurt dışı alışverişleri bazen heyecanlı ama bir o kadar da belirsiz olabiliyor.
Güvenlik konusuna gelince, canım, eBay aslında kendi içinde bir alıcı koruma sistemi sunuyor, yani genelde platform üzerinden alışveriş yapmak güvenli sayılır. 🥰 Eğer ürün gelmezse veya farklı bir ürün gelirse iade süreçleri olabiliyor. Türkiye'ye sipariş gelmesi ise tamamen satıcının inisiyatifinde ve seçtiği kargo şirketine bağlı oluyor. Bazen direkt Türkiye'ye gönderim yapan satıcılar oluyor, bazen de göndermeyenler. Önemli olan, sipariş vermeden önce ürün sayfasındaki gönderim detaylarını ve satıcının yorumlarını iyice incelemek. 📦 Gümrük mevzuatı ve ek vergiler de bazen sürpriz olabiliyor, bu yüzden o kısım biraz şansa kalabiliyor diyebiliriz. Yani, kısacası dikkatli olup tüm detaylara bakarsan daha az sorun yaşarsın diye düşünüyorum! 👍