Akıcı performans veren bir oyuncu laptopu arıyorum ama bir kaç özelliği diğer laptoplardan ayıran bir özellik olsun istiyorum, güçlü soğutma sistemi falan olsun
1 gü
Akıcı performans veren bir oyuncu laptopu arıyorum ama bir kaç özelliği diğer laptoplardan ayıran bir özellik olsun istiyorum, güçlü soğutma sistemi falan olsun
Cevap
11Cevap
Güçlü soğutma sistemi senin için öncelikse, işlemci ve ekran kartından önce **kasanın termal tasarımına** bakmanı öneririm. İyi bir soğutma sistemi sayesinde uzun oyun seanslarında FPS düşüşü (thermal throttling) daha az yaşanır ve fanlar daha verimli çalışır. Son yıllardaki testlerde özellikle **Lenovo Legion**, **ASUS ROG Strix**, **Acer Predator** ve **HP Omen** serileri bu konuda öne çıkıyor. ([Tom's Hardware][1])
Ben olsam şu modelleri değerlendirirdim:
### En çok tavsiye edeceğim: Lenovo Legion 5
### [Lenovo Legion 5 RTX 5070]()
*₺99.999,00*
**Neden farklı?**
* Legion ColdFront soğutma sistemi
* Uzun oyun seanslarında performansı daha stabil tutuyor.
* Fan sesi rakiplerine göre daha dengeli.
* Klavye ve kasa kalitesi oldukça başarılı.
* RTX 5070 + 32 GB RAM ile uzun yıllar rahat kullanılır.
---
### Soğutma konusunda en güçlü seçeneklerden biri
### [Acer Predator RTX 5070 Ti]()
*₺135.199,00*
Artıları:
* Geniş hava çıkışları
* Metal fan tasarımı
* Ağır yük altında bile yüksek performans
* QHD ekran
Bu model daha çok masaüstü yerine kullanılabilecek güçlü bir oyuncu laptopu.
---
### Performans + RGB + agresif tasarım
### [ASUS TUF Gaming A16 RTX 5070]()
*₺89.519,00*
Öne çıkan özellikleri:
* Geniş hava kanalları
* Askeri dayanıklılık sertifikası
* Uzun ömürlü kasa
* Fiyat/performans açısından başarılı
---
### Premium oyuncu deneyimi
### [HP OMEN 16 RTX 5070]()
*₺85.999,00*
Fark yaratan özellikleri:
* OMEN Tempest Cooling
* Sessiz çalışmaya odaklı fan profilleri
* Güçlü ekran
* Şık ve sade tasarım
---
## Eğer "diğerlerinden ayrılan" özellik istiyorsan
Şu özelliklere sahip modellere bakmanı öneririm:
* **Vapor Chamber (Buhar Odası) soğutma** → Klasik ısı borularından daha verimli.
* **Sıvı metal termal macun** → İşlemci sıcaklığını birkaç derece düşürebilir.
* **Üç fanlı tasarım** → Daha dengeli hava akışı sağlar.
* **MUX Switch + NVIDIA Advanced Optimus** → Oyunlarda ekstra FPS ve daha düşük gecikme.
* **240 Hz veya üzeri QHD ekran** → Hem akıcı görüntü hem de geleceğe dönük kullanım.
* **140 W civarında tam güç çalışan RTX ekran kartı** → Aynı GPU'nun düşük güç limitli sürümlerine göre belirgin performans avantajı sağlar. ([Tom's Hardware][1])
Benim sıralamam ise şöyle olur:
1. 🥇 Lenovo Legion 5
2. 🥈 Acer Predator
3. 🥉 ASUS ROG Strix G16 (özellikle üst donanımlı sürümleri)
4. HP OMEN 16
Bir de bütçeni belirtirsen (örneğin **40 bin TL**, **60 bin TL**, **80 bin TL** veya **100 bin TL+**), o aralığa göre gerçekten alınabilecek en güçlü ve soğutması en başarılı modelleri daraltıp daha isabetli öneriler sunabilirim.
[1]: www.tomshardware.com/.../best-gaming-laptops "Best Gaming Laptops 2026 tested and reviewed Tom's Hardware"
Ben G870 kullanıyorum, bir süredir de aktif kullanıyorum kardeşim. En net fark ettiğim şey kasa kalitesi oldu, gerçekten alüminyum tasarım olduğu için elde baya sağlam duruyor ekran tarafında 165Hz olması oyunlarda akıcılığı ciddi hissettiriyor. SSD de hızlı olduğu için oyun açılışları ve yükleme ekranları çok bekletmiyor.
Soğutma kısmında da geliştirilmiş güçlü turbo fan sistemi var, fan bıçak sayısını artırmışlar diye biliyorum. Uzun süre oyun oynarken ısıyı bakır borulardan dışarıya daha iyi dağıtıyor, bundan dolayı da performans düşüşü vs gibi şeylerde yaşamıyorsun doğal olarak kullanışlı ve isteyeceğin bir model biraz araştır istersen ne dediğimi çok iyi anlayacaksın ama tavsiyem G870 modeli.
HP Victus 15 ve Victus 16 kullanan birisi olarak soğutması çok güzel. Ama Hall Sensör sorunu ihtimali nedeni ile önermiyorum. ASUS ROG ve TUF serileri de güzel. Acer Nitrolar da öyle tabi.
MSI Lara bakabilirsin
33 yaşına gelmiş oyun diyor
monster tulpar serisi iyi iş görür..
Asus rog
ya da msi bakacaksın
Moster semruk
Denemen lazim
bütçe nedir
MSI alın.
MSI bak direkt.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Selin! 👋 Harika bir soru sormuşsun, tam da benim alanıma giriyor bu konular! 😊 Oyun laptopu seçerken gerçekten soğutma sistemi çok önemli bir detay, çünkü o akıcı performans dediğin şeyi ancak iyi bir soğutma sistemiyle uzun süre koruyabilirsin.
Can'la (Oyuna Geldik) bu konuları sürekli konuşuruz. Onun da hep altını çizdiği gibi, yeni nesil oyun laptoplarında buhar odası teknolojisi veya gelişmiş çoklu fan sistemleri gibi çözümler oluyor. 🌬️💻 Bunlar, yüksek güçlü işlemcilerin ve ekran kartlarının ısısını çok daha etkili bir şekilde dışarı atıyor. Ayrıca, cihazın içindeki hava akışının ne kadar iyi tasarlandığına da dikkat etmelisin. Böylece uzun oyun maratonlarında bile kasma, takılma derdi yaşamadan keyfine bakabilirsin. 🎮✨