Eski kankam telefonuma casus uygulama yüklemiş, herkese güvenimi kaybettim ne yapmalıyım?

Arkadaşlar üniversitenin 2. sınıfın sonlarına doğru bir kızla çok yakın arkadaş olduk. Birlikte yiyorduk içiyorduk, yazın her gün konuşuyorduk. Son sene bunda bir şeyler değişti. Kendi ailem arasında konuştuğumuz birkaç şeyi yakaladım, nasıl bilebilirsin falan dediğimde hep bir şekilde akladı kendini. Kütüphanede olduğumu bilmemesine rağmen kütüphanede misin diyordu, bir yere gittiğimde oradaki birkaç kişi hakkında bir şeyler söylüyordu falan anlayacağınız beni bir şekilde takip ediyordu. Ben bunu dile getirdiğimde de öyle bir manipüle etti ki en sonunda özür diledim. Mezuniyet zamanı yanındaki birkaç kişi bana düşman gibi baktı, Allah bilir hakkımda neler söyledi. Neyse gel zaman git zaman benim telefonum gece yarısı hep aşırı ısınıyordu, şarjı bitiyordu falan ben de huylanıyordum tabii ki, sonra telefonumda "spy" adlı bir casus uygulaması yakaladım. Dedim acaba telefonun kendi uygulaması mı, dedim fabrika ayarlarına alayım. Fabrika ayarlarına temizledikten sonra telefonun kendi uygulaması ise silinmez dedim. Neyse işin özü casus uygulamasıymış arkadaşlar. Bu ruh hastası kız benim etrafımdaki konuşmaları, konumumu, ekran hareketlerimi falan her şeyi biliyormuş. Fabrika ayarlarına aldığımdan dolayı elimde kanıt da kalmadı. Allah'a havale ediyorum, ondan sonra arkadaş edinme konusunda çok zorlandım, hâlâ hayatıma giren insanlara karşı aşırı temkinliyim, ne yapacağım bilmiyorum arkadaşlar, kendimi o kadar sorguladım ki, kendimi o kadar suçladım ki kimseye güvenmiyorum, kalan sosyal çevremi de çok daralttım. He bir de bu ruh hastası bana babam bankacı, sana bankada staj bulacak diye vaatler veriyordu. İki yaz kandırdı beni, ben yine kendim arıyordum ama beni öyle güzel kandırdı ki kendime bankada giyebileceğim kıyafetler falan bile ayarlayabiliyordum. Rabbimin adaletine güveniyorum, yapacağı şeyler ortaya çıkacak değil mi arkadaşlar, onunla ilgili beni tek motive eden şey bu.
Eski kankam telefonuma casus uygulama yüklemiş, herkese güvenimi kaybettim ne yapmalıyım?