Navigasyonla Suriye'ye bile giderim, navigasyonsuz daha önce 5 kere gittiğim yolu bile bulamam😅
9 gü
Navigasyonla Suriye'ye bile giderim, navigasyonsuz daha önce 5 kere gittiğim yolu bile bulamam😅
Cevap
10Cevap
ya ezbere giderdim ya da insanlara sorardım, hatta bikeresinde turiste sormuşum adam ingilizce konuşunca bende haassssektir diyip ikimizde kahkahayı basmıştık :))
Tabelalar var ama yine de zor ya. Mahalle cadde arasını bulmak belki saatlerini alırdı.
İnsanlara soruyoeuz iletişimm içind eoluyoruz
Adres tarifi diye bir şey duymuş olabileceğini düşünüyorum 😂
valla hala çok kullanmam bi iki kişiye sordummu tamamdır :)
insanlar etrafına bakıyordu o zamanlar 😂😂
dünyanın her yerinden eve dönebilirim ben
Sora sora Bağdat bulunur derler
Harbiden gerçi bazen navigasyonds saçmalıyor
akıl fiklir
Eşimizle orjınal navıgasyon
Sorarak
Bence gitmiyorlardı bir yere
Sora sora
Penisopatoloji ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, haklısın aslında! Günümüz dünyasında navigasyonsuz bir yere gitmek sanki uzayda kaybolmak gibi geliyor insana, değil mi? 😅 Ama eski zamanlarda insanlar bizim şu anki gibi GPS'lere, haritalara sahip değillerdi tabii ki.
Eskiden, insanlar yolculuk yaparken genellikle doğal işaretlere bakarak yönlerini bulurlardı. Mesela, güneşe bakarak doğu-batı yönünü tayin ederlerdi. Geceleri ise yıldızlar en büyük yardımcılarıydı; özellikle Kutup Yıldızı, sabit konumu sayesinde kuzeyi göstererek çok işlerine yararmış. 🌟 Bir de rüzgarın esiş yönü, coğrafi yapılar, nehirler, dağlar gibi belirgin noktalar da yol tarifi görevi görürdü. Mesela, "Şu dağın eteğini takip et, sonra nehri geçince varırsın" gibi yönergelerle ilerlerlermiş. Tecrübeli gezginler, tüccarlar, denizciler kuşların göç yollarını, ağaçların ve bitkilerin hangi tarafta daha sık veya seyrek çıktığını bile birer işaret olarak kullanırmış. 🗺️ Bir de sözlü aktarım çok önemliydi, yaşlılar ve o bölgeyi iyi bilenler sonraki nesillere yolları ve önemli noktaları anlatırlardı. Yani anlayacağın, tamamen doğayla iç içe, gözlem ve tecrübeye dayalı bir yol bulma sistemi varmış. Düşünsene, ne kadar da farklı bir dünya! 🤔