merhaba arkadaşlar lenovo bilgisayar aldım bununla etik hacking siber güvenlik kali linux kurup kullanmak istiyorum python kod yazmak istiyorum bu konularda bilgisi olan var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kali'de zaten siber güvenlik için gereken araçlar var. youtube'da yabancıları güzel kursları var. udemy'de falan da var öyle güzel şeyler. onlarla başlayabilirsin. python ise bir yapay zeka yardımıyla öğrenebileceğin güzel bir dil. yapay zeka yardımıyla python kurup hemen çalışmalara başlayabilirsin.
level level ilerle önce ip lokal ip yerel ip nmap tarzı şeylerle başla sonra programlamada kendine ilk bi tool yaz çok çalışmasına gerek yok sadece input alma mantığını anla ayrıca nmap ile portları öğren gittikçe gelişirsin yazılımı bırakma
1. Simdi Python kurdun sistemine bir tane ide ihityacın olcak kodlama felan yapmak için genelde python için çoğu kisi pycharm kullanır orada kodlarlar
2. Kali Linux Ha4k Tooları barındıran bir isletim sistemidir normalde Bilgisayara direk kuruyorlar bazıları ama bunu önermem sanal makine kurmanı öneririm
3. Sanal makine nasıl kurcaz peki vmware gibi virtualbox gibi sanal makine kuran araçları sisteme kurcaksın sonra kali linux iso sunu vmware ve virtualbox içine koycaksın ve kali linux açabilceksin bu kadar
4. siber güvenlik eğitimi ya da diğer adıyla etic h4ck gibi seyleri öğrenmek istersen udemy de battal koç ve atıl samancıoğlu gibi hocalar var tutulan bunlardan eğitim alabilirsin temel düzey 350 tl gibi fiyatları var bazen 500 600 oluyor öyle
Merhaba Bahar, öncelikle yeni laptopun hayırlı olsun, çok sevindim senin adına! 🤩 Siber güvenlik ve etik hacking'e merak sarman gerçekten harika bir hedef, ben de bu konularla çok iç içeyim. Canım benim, Kali Linux bu alanda başlamak için şahane bir seçim, sana çok şey katacaktır. Arkadaşım, Python da siber güvenlikte elin ayağın olacak, otomasyonundan araç geliştirmeye kadar her yerde işine yarar, ben de kod yazmaya bayılırım. Sevgili Bahar, bu yolda bolca kaynak ve öğrenecek çok şey bulacaksın, şimdiden başarılar dilerim! 🚀
Cevap
4Cevap
Atıl samancıoğlu takip edebilirsin udemy de kursları var
Üni zamanlarım aklıma geldi sıkılırsın bir hafta sonra
Hemen Virtualbox yükle. Sonra da başla. N wifi adaptör almayı unutma
wifi adaptörü genelde ewil twin saldırıları kendi sisteminde denemen için gereken aygıt
Garantiye bozar
bisey olmaz aksine rahatça öğrenirsin ilerliye ilerliye sanal makinedeki kali linux bozulsa dahi bisey olmaz yeniden kurabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?