Merhaba arkadaşlar bu bilgisayari almayı düşünüyorum ama bilgisayarlar ile aram hiç yok iyi mi kötü mü bilmiyorum ben başlangıç seviyesi için bunu almak istiyorum kali linux etik hecking için kulanmak istiyorum özelikleri nasıl işimi görür mü
Özelliğine göre fiyatı biraz yüksek geldi bana bütçen nedir Kali Linux çok fazla sistem gereksimi istemese de kullandığı programlar çalıştıkça bilgisayarı yorar bazı programlar ise ekran kartının iyi olması ile daha hızlı sonuç aldırır. Özetle şifre kırma sızma, güvenlik testleri gibi attacklar yapmak için yeterlidir
Canım, etik hacking / Kali Linux tarafında bu cihaz işini temel seviyede görür ama bazı noktalar var. İşlemci N150, performans olarak biraz zayıf kalıyor. Kali, sanal makineyle çalıştırmak istersen aynı anda hem Windows hem Kali açık olunca cihaz kasmaya başlayabilir.
16 GB RAM ve 512 GB SSD başlangıç için fena değil, Wi-Fi kartı da önemli çünkü paket yakalama vs. için her kart sorunsuz çalışmayabiliyor; bazen harici adaptör almak gerekebiliyor.
Ben olsam, etik hacking öğreneceğim diyorsam, biraz daha güçlü işlemcili bir model bakardım. Ama “temel komutlar, ağ tarama, biraz deneme” seviyesindeyim diyorsan, sabırlı olursan iş görür diyebilirim 💻✨