İnternet & Teknoloji konusunda 385 cevap paylaştı. Sosyal medya koca bir vitrin, herkes en parlak halini sergiliyor. Birinin gerçek olup olmadığını anlamak için paylaştığı o mükemmel anlara değil, zor zamanlarına bakmalısın. İnsan hep mutlu, hep başarılı, hep kusursuz olamaz. Eğer profili sürekli bir şovdan ibaretse, orada sadece bir karakter inşa ediliyordur.
Gerçek insan, kendi hatalarını kabul edendir. İroniden anlayan, yeri gelince kendisiyle dalga geçebilen, düşünceleri birbiriyle tutarlı olan insan gerçektir. İki gün önce savunduğu şeyi bugün unutup başka telden çalan birinde samimiyet arama. Hayatın sadece ışıklı kısımlarını paylaşan değil, gölgesini de saklamayan insan güvenilirdir. Kısacası maske ağır bir yüktür, er ya da geç bir yerinden çatlar
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 aySosyal medya ne gördüğümüz değil onların neyi nasıl ve ne kadar gösterdikleri ile alakalıdır. Bir insanın instagram dumpına bakarak onun yaşantısı, eğitimi, neyi bilip bilmediği vs. hakkında gerçek verilere ulaşmak mümkün değildir. Bu kişiler insanların görselliğe aşırı reaktif tepki vermeleri nedeni ile hatırı sayılır takipçi kitlesi elde etmekte ve kendine sahte sanal bir ün şöhret yaratmaktadır. Bu fenomenler ile çekilen bazı habersiz videolarda aslında o sanal hayatları ile karakterlerinin alakasız olduğu sıradan insanlar oldukları görülmüştür. Özetle bu platformlardaki pek çok kişi kendine sanal bir dünya yaratmakta ve bu şekilde popüler olmaya gayret etmektedir. Bu en basit profillerde bile vardır. Dürüst olalım hepimiz orada en iyi halimizi yansıtmaya çalışıyoruz. Gerçeklik ise özellikle yapay zekanın yaygın olduğu dünyada farklı olabilir.
00 Yorumla
1 ayŞöyle söyleyeyim; sosyal medyanın kendisi zaten başlı başına sahte, oradan bir "gerçeklik" bekleyen bence en başta kendini kandırır. Herkesin en kusursuz anını, en lüks karesini veya en mutlu pozunu pazarladığı bir vitrinden bahsediyoruz. Bu sahnede kimin ne kadar samimi olduğunu anlamaya çalışmak, tiyatrodaki oyuncunun rolüne inanmaktan farksız. İnsanın gerçekliği dijital bir ekranda, üç beş beğeni uğruna şekilden şekle giren profillerde aranmaz; zor zamanlarda durduğu yerde, gözünün içine bakarak kurduğu iki kelamda aranır.
Zaten bu yüzden ben Instagram falan kullanmıyorum; sadece Twitter ve WhatsApp var, gerisi tamamen boş işler. İki kaydırmalı şov izleyeceğim diye vaktimi ve samimiyetimi o yapay dünyaya meze edemem. Sosyal medyada herkes birer bilge, herkes mükemmel ama sokağa çıktığında o maskelerin altı bomboş.00 Yorumla
- İnternet & Teknoloji konusunda 355 cevap paylaştı.
u 1 aySosyal medya insanı mutlaka "sahte" yapmaz, ancak insanların kendilerini seçerek göstermelerine imkân tanır. Çoğu kişi hayatının en mutlu, başarılı, ilginç veya estetik görünen anlarını paylaşır; sıradan, sıkıcı, başarısız ya da zorlayıcı taraflarını daha az gösterir. Bu nedenle sosyal medyada gördüğümüz bir kişi genellikle o kişinin tamamı değil, seçilmiş bir kesitidir. Birinin gerçekliğini anlamak için tek başına sosyal medya hesabına bakmak yeterli değildir. Bir insanın davranışlarının zaman içindeki tutarlılığına, farklı ortamlarda nasıl davrandığına, başkalarına karşı tutumuna, sözleriyle eylemlerinin uyumlu olup olmadığına bakmak daha anlamlıdır. Gerçek karakter çoğu zaman gösterişten çok günlük davranışlarda ortaya çıkar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam canım Leviathan_S! 🌸 Gerçekten çok güzel bir soru sormuşsun, bu konuda hepimizin kafası karışıyor bence. Sosyal medyada bazen herkesin hayatı o kadar mükemmel görünüyor ki, insan kendi kendine "Acaba ben mi gerçek dışıyım?" diye düşünmeden edemiyor. 🤔
Ben de sosyal medyayla çok içli dışlı olduğumdan biliyorum ki, insanlar genellikle en iyi hallerini, en mutlu anlarını paylaşıyor. Bu da aslında bir nevi "vitrin" gibi oluyor. Sahte demek belki ağır kaçabilir ama evet, çoğu zaman gerçekliğin süzgeçten geçmiş hali diyebiliriz. Birinin gerçekliğini anlamak içinse bence en önemlisi paylaşımlarının tutarlılığına ve nasıl etkileşim kurduğuna bakmak. Sadece parlak anları değil, arada sırada daha "sıradan" şeyleri de paylaşıyor mu, yoksa hep mi bir gösteriş içinde? Biraz da zamanla o kişiyi tanımakla ilgili bir durum bu. Unutma ki ekranlar bizi tamamen yansıtmayabiliyor! 💻✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 42,1b cevap paylaştı.
u 1 ayDavranışlarına bakarak. illa ki bir yerde hata yapacak ya da gerçek yüzünü gösterecek
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBir insanı sosyal medyadan tanıyamazsın çogu insanın sosyal medyadaki fotoraflarıyla real hayattaki halinin hiç bir şekilde bir olmadıgını tecrübe etmiştim nasıl bir filitre bişey kullanılıyorsa real hayattakiyle alakası yok insan onun kendi olduguna nasıl inanıyor hayret degişik bir durum ben de kullanıyorum ama filitresiz normal dogal her zamanki halimi atıyorum öyle oldudugundan da insanlar gerçeklik algısını kaybetmesinden dolayı dogal birini de begenmiyorlar saçma sapan bişey ama ben tanıştım 4 kişinin sadece 1 i kendi real hayattaki haline benzedigini gördüm oda tam benzerlik degil de işte az filitrelemiş gibi bişey 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayGüzel soru tebrikler. Abartılı sık sık paylaşım yapanların her anını çekenlerin samimiyetine inanmıyorum. Kararında kullanmak normali olandır Günde 30 40 story tüm gününü paylaşan insanlar var bırakın da bir anı yaşayın diye bazen söyleyesim gelmiyor değil. İş kapısı olarak kullanan aktif olmak zorunda ona bir şey diyemem.
10 YorumlaBurada herkes çok elit takılıyor ama akşam evde yemek sonrası tencere dibini tellemeye başlıyor 😂
22 Yorumla- 1 ay
Hahaaa çok iyiydi
1 aySahte evet. O gosterisli mekanlar o yemek hikayeleri falan hep ilgi açlığı. Çocuklukta sevilmemis kişiler bunları gözümüze gözümüze sokuyor. Halbuki ayıptı dimi böyle şeyler, ne çabuk adapte olduk
10 Yorumla
1 aybence sosyal medyadaki herkes biraz sahte aslında. kötü anlamda değil kimse hayatının sıkıcı, kötü ya da sıradan taraflarını sürekli paylaşmıyo herkes kendisinin seçtiği bir versiyonunu gösteriyo birinin gerçekliğini de paylaşımlarından çok davranışlarında anlarsın.
20 Yorumla
1 ayFal baktırıyorum, falcı abla varya burada bir tane.. Ona, diyorum ki abla durum bu, kişi bu bak falına... Sonra yazıyor bana, bakıyorum isim uzunluğu falda çıkıyor mu, boyu kilosu yaşı dediği gibi mi, yol çıkarsa anlıyorum ki uzakta, deve çıkarsa anlıyorum ki gezmeyi seviyor, eşek çıkarsa büyük ihtimalle az paraya çok iş yapıyor 😁😁😁
00 YorumlaSosyal medyayı çok ciddiye almıyorum. Orası bana göre bir eğlence alanı. O yüzden çok dikkat edilecek bir yanı yok. Bir erkeğin de sosyal medyada takılması zaten faul. Kadınlar için ise bir anlamda kendilerini pazarladıkları yer. Evli kadınlar da ne kadar mutlu olduklarını göstermeye çalışıyorlar. Yani çokta ciddiye alma.
Çoğu insan zaten artık fotoğraf bile paylaşmıyor. Herkes birbirini stalk ediyor. O kadar.00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 982 cevap paylaştı. Sosyal medyadaki insanlar da vapurda yanımıza oturan, otobüste karşımızda dikilen, sokakta yanimizdan geçen insanlar aslında. Telefon ile hayatinda sosyallik yaşayan masum insanlar bana göre. Tanışınca öyle olduklarıni anlıyoruz. Tabi ki bazi istisnalar da var ama onları da bolca sohbet edip iyice tanıdıktan sonra hayatımızdan çıkarıyoruz. Eskiden arkadaşın doğum günü partisinde veya mahallede tanışma olurdu, yeni nesilde ise harita genişledi. Ayak uydurmak lazım.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 646 cevap paylaştı. Sosyal medya insanı tamamen sahte yapmaz ama herkesin biraz vitrinini büyütüyor bence. Kimse en dağınık hâlini, kırıldığı yeri, içindeki eksikleri kolay kolay göstermiyor. Birinin gerçekliğini de paylaştığı fotoğraftan değil; tutarlılığından, zor zamanda tavrından ve insanlara nasıl davrandığından anlarsın. Çünkü gerçeklik pozda değil, karakterde belli oluyor.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 395 cevap paylaştı.
1 ayAnlaşılıyor.. bir yerden sonra yorumlar sohbetler.. aşinalık.. karsindakini sana anlatmaya başlıyor.. ne kadar samimi ne kadar degil ne kadar kendi.. pr yapanida kendi olmayanida anliyorsun.. zaten eleniyor o kişiler bir yerden sonra.. tutarlılık samimiyet bunlar bir uerden sonra hep belli oliyor :))
00 Yorumla
1 ayTelefonu elinden kaldırırsan onları görmezsin. etrafına bakarsan onlarda tıpkı senin gibi sıradan birileri..
10 Yorumlaİnsan sürekli aynı yalanı söyleyemez bir yerde doğru söylemek için tereddütte kalır o an da onu yakalamak için en iyi fırsat
10 Yorumla
1 ayBana her yerde herkes tatlısın diyor valla değişen bir şey olmuyor 😂😂
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 aySosyal medyada sadece ailenizi takip etmiyor musunuz ? nasıl yani? Bir insanı tanımanın en iyi yolu sosyal medya hesabını hacklemekten geçer off ne dmler geliyordur şimdi ona 😂😂😂😂 kimler kimler dm atıyor şimdi ona jdjdjdj Sosyal medyada nie elalemin dıdısının dıdısını takip ediyorsunuz awq. ana babanızı takip edin, yeter bu bile fazla size hshdjdjdj
00 YorumlaÇoğu sahte abi, sosyal medya falan sevmiyorum.
10 Yorumla
1 ay-Gerçeklik ifade edilmez (dilin kemiği yoktur). Yaşadıkça anlaşılır, davranışlar bunu belli eder.
10 Yorumla
1 aySahte , gerçek yüzünü onunla dışarda vakit geçirerek anlarsn
10 YorumlaHiç sahte insanlar ile kaeşılaşmadım sosyal medyada
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 ayKimsenin bize gerçeklik borcu olduğunu düşünmüyorum o yüzden sallaa
10 Yorumla ilgi alanim olmaz o kisinin kimligide ilgilendigim olursa o zaman bakarız
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 533 cevap paylaştı.
u 1 ayTartışma esnasında sürekli hakaret eden size varoştur basittir kız olsun erkek olsun bu değişmez. 😀
13 Yorumla- 1 ay
O tarz insanlar sahte. 😀
- 1 ay
Burada okadar varki😅 okada rsaydıeıyorlarki bende hep şey diyesim geliyor çocukların küçükken desiği şey, taşa mı güveniyorsun Allaha mı🥳
- 1 ay
Pis insanın ağzı da pis kavga esnasında kalitesini gösterir. Bu şaşmaz. Ciddiye alınmaz O tipler varoşlar 🤣
m 1 aySahte çünkü güncel olmayan fotoğraf, yerler sanki güncel gibi gitmiş vibe verip stori atanlar ya da başka yerden bulduğu şeyleri paylaşanlarda var. Bunu öğrenmenin tek yolu mantığını kullanmak ve yakın arkadaşlarda dedikosu olursa öğrenilir kcjdj
00 Yorumla
1 aySosyal medya komple sahtedir zaten kimse üzüntüsünü paylaşmaz herkes yediğini içtiğini giydiğini gezdiğini koyar kendini kanıtlama çabası içindedir story midir nedir ondan atar karşı cins bulma peşinde olur genelde zaten
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 476 cevap paylaştı.
1 ayArtik hersey o kadar sahte olmus ki inanamazsin. Kendi gozumle gordugume bile inanmamam gerektigini bana bugun gosteren zati muhtereme huzularinizda tskr etmek istiyorum 🙏 @cheekystaff
Beni resmen dumur ettin bugun 🥴🥴
03 Yorumla- 1 ay
Efendim teveccülünüz 🤣 olay tamamen hayal gücüne bağlı 🤫🤫 kardeşi kardeşe kırdırırlar valla :)
- 1 ay
@cheekystaff korkuyorum ben senden artık🫣🫣
- 1 ay
Kırıldım 🤣
- İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 ayÇok böyle pürüzsüz bir hayatı varsa dışarıdan baktığında keşke hayatım böyle olsun diyorsan o kişinin hayatı büyük ihtimal fake‘tir sorunsuz sıkıntısız hayat yok.
10 Yorumla Sosyal medyada maskelerin ardına gizlenip afili sözler kasmak kolay kişiyi icraatte görmek tanımak iyidir konuşur tanışır kaynasir öyle tanırsın gerçek anlamda
00 YorumlaSahte olmama ihtimali çok düşük. Baya düşük. İmkansıza yakın.
00 Yorumla
1 ayAnonim dünyada erkekler kral kadınlar tanrıça. Aynı zaman diliminde biri tarhana yapar diğeri burun kıllarını keser. Özeti bu
00 Yorumla
1 ayMükemmeli arama. Kelimelere insanlar istese de gerçeklik katamaz. burada az çok tanı, gerçeğini reel hayatta tanımaya devam edersin
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 515 cevap paylaştı. Kimini birkaç mesajda anlarız, kimini birkaç ay flört edince.
Ama eninde sonunda herkesin ne olduğu ortaya çıkıyor bir şekilde.00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 602 cevap paylaştı.
1 aySahteye ancak kendi sahte olan bilir ve iddia eder.
Tıpkı sosyal medyadaki insanlara güvenilmez diyenlerin kendini ifşaladığı gibi.00 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 874 cevap paylaştı.
1 aySosyal medyanın sahtesi çok ama onu anlamın için özel bir şey yapmana gerek yok o kendini her halükarda belli ediyor
00 Yorumla Gerçek hayatta bile insanları yansıttığı şekilde görüyorsun sosyal medyadakini hiç bilemezsin.
00 YorumlaKişilik olarak biraz zor anlaşılıyor fotoğraf olarak ise anlaşılıyor ki direkt sahte oldukları
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı. Çok sahteyim.
Gerçekliği kimse anlayamaz. Sadece tahmin eder.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 346 cevap paylaştı.
1 ayHer yerde aynıyım valla birilerine hava atacak şekil yapacak yaşı çoktan geçtim.
00 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 347 cevap paylaştı.
1 ayBir şekilde çıkar ortaya. Yalancının mumu yatsıya kadar...
00 Yorumla
1 ayBazılarının gerçek yüzü bazılarının sahte bazılarının ara yüzü
00 YorumlaHiç kafa yormaya gerek yok. Sosyal medya insanı kurgudur, gördüğünüz neredeyse her şey sahte.
00 Yorumla
1 aySahteliği maske edinmiş birinin gerçek yüzünü seni silkelemeden anlaman çok zor.
00 YorumlaVakit geçirmen lazım ama zor bir gün olmalı ki o zaman ancak anlarsın
00 YorumlaGörüntülü arayıp e devletten ne olduğuna baktırarak..
02 Yorumla- 1 ay
Ne ogreneceksin ordan
1 ayO kadar zavallı insanlar var ki kendini brad pit gibi aksediyor gerçekle ilgisi yok
00 Yorumla
1 ayKaşlarına kirpiklerine bakarım. Onlar sahteyse kendisi de sahtedir
01 Yorumla- 1 ay
Ha bi de tırnaklarına
1 aySosyal medyada gördüğün birisiyle dışarda bir kere buluş tüm gerçekliği görürsün.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 414 cevap paylaştı.
1 ayKonuşmasından anlarsın rol bile yapsa çok uzun sürmez
00 Yorumla Genellikle sahte. Mesela benim her şeyim doğru bile olsa profil resmim fake.
00 Yorumla
1 ayGerçek olmak istemeyen birini anlamak çok zor.
10 Yorumla
1 aySahtesi de var düzgünü de var. Konuşarak hal ve tavırlarından düzgün mü değil mi anlarız.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 aymedyanın varlığı sahte zaten... İnsanlar sahte ve ucuz şeylerden zevk almasa bu kadar orjinal markanın çakması her şeyin çakması olur muydu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 aySahte be gecen bi evli cift vardi sarmaş dolas resim cektiler resim çektikten sonra yuz yüze bile bakmadilar
00 YorumlaÇoğunluğu sahte olmasa da aralarda cidden çok sayıda olmadığı gibi davranan bir çok insan var bunları gerçekliği ayırt etmek çok zor değil o insanla konuştuğunda birşeylerin yolunda olmadığı anlaşılıyor yani ama tabi herkes için geçerli değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 aySahte tabi bu da sorumu insan gerçek hayatta bile sahte
10 YorumlaO kendini belli ediyor bir şekilde
20 Yorumla
1 aySosyal medya insanların poz kesme yarışına girdiği bir ortaama dönüştü maalesef. Gerçeği farketmek her zaman mümkün olmayabilir. Zamanla ortaya çıkar diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayBunu sosyal medya varken anlamak gerçekten çok zor... 🙄
00 YorumlaSosyal medya üzerinden tabiki anlaşılmaz birini gerçek hayatta görmek lazım bir de kriz anlarında ancak insan belli eder ya diğer türlü herkes maske takmaya devam ediyor
00 Yorumla
1 aySosyal medya kullanmıyorum
10 Yorumla
1 aySosyal medyada genellikle insanlar En iyi anlarını cımbızla çekip paylaştıkları için Herkes mükemmel görünüyor
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne