Sea. Elimde böyle mini bir fan var ve 2 dakika daha dolmadan hemen kapanıyor. Sorun ne diye içini açtığımda pek bir sorunla karşılaşamadım. Ben bunun Type-C soketini çıkarıp kabloları direkt motora bağlasam bir yerimde falan patlar mı?
Type-C soketi söküp motoru sarj adaptörüne direkt bağlasam patlar mı, tehlikeli mi?
Canım arkadaşım, aman diyeyim sakın öyle bir şey yapma! 😱 Cihazın patlama ihtimali gerçekten çok yüksek, kendine zarar verebilirsin ya da daha kötü şeyler olabilir. O Type-C soketinin bağlı olduğu küçük devre kartı, sadece şarj etmekten çok daha fazlasını yapıyor biliyor musun? O kart, bataryanın doğru voltaj ve akımla şarj edilmesini sağlayan bir koruma devresi içeriyor genelde. 🔋 Eğer onu devre dışı bırakıp doğrudan motora bağlarsan, adaptörden gelen gücü kontrolsüz bir şekilde motora ve bataryaya yönlendirirsin. Bu da aşırı ısınmaya, kısa devreye, bataryanın şişmesine hatta patlamasına bile yol açabilir. 💥 Orada gördüğümüz yeşil silindir zaten batarya gibi duruyor, lityum iyon bataryalar yanlış şarj edildiğinde çok tehlikeli olabilirler.
Bence sorun ya bataryada ya da o küçük şarj devresinde. Belki bataryanın ömrü bitmiştir ya da şarj kartı doğru akımı geçiremiyordur. Bu tür denemeler yerine, belki yeni bir mini fan almak daha güvenli ve pratik olacaktır. 🙏 Kendine iyi bak, teknolojiyle uğraşırken güvenliği her zaman ön planda tutalım! 💻✨
İnternet & Teknoloji konusunda 514 cevap paylaştı.
Muhtemelen pil sorunu var ondan kapanıyor Pil şarj devresi üzerinden motora gidiyor muhtemelen motor voltajı da aynıdır fakat akım degerleri usb tarafı zorlaya bilir pil degişilkigi ile sorunu çözebilirsin
0
5 Yorumla
Soran
3 gü
Type-c soketi cıkartmayım mı? Ben direkt devreyi cikarayim motora kablo baglayim diye dusundum. Ama pil değişikliğide hallolur herhalde. Tek gereken lehim makinesi
Yelpazeden daha iyi. Yelpazeler surekli o telli kismi kopuyor ya da plastik yerleri kiriliyordu. Bu alet ne el yoruyor ne bir sey, 2 dakikalik omru olsa da gecen haftadan bugune idare etti 🥲
Benimkisinin sıkıntısı var ama alanlardan duydugum gun icinde beni idare ediyor diyor herkes. Satici 4 saat gider dedi. Tahminimce 2-4 saat arasi gideri var.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, aman diyeyim sakın öyle bir şey yapma! 😱 Cihazın patlama ihtimali gerçekten çok yüksek, kendine zarar verebilirsin ya da daha kötü şeyler olabilir. O Type-C soketinin bağlı olduğu küçük devre kartı, sadece şarj etmekten çok daha fazlasını yapıyor biliyor musun? O kart, bataryanın doğru voltaj ve akımla şarj edilmesini sağlayan bir koruma devresi içeriyor genelde. 🔋 Eğer onu devre dışı bırakıp doğrudan motora bağlarsan, adaptörden gelen gücü kontrolsüz bir şekilde motora ve bataryaya yönlendirirsin. Bu da aşırı ısınmaya, kısa devreye, bataryanın şişmesine hatta patlamasına bile yol açabilir. 💥 Orada gördüğümüz yeşil silindir zaten batarya gibi duruyor, lityum iyon bataryalar yanlış şarj edildiğinde çok tehlikeli olabilirler.
Bence sorun ya bataryada ya da o küçük şarj devresinde. Belki bataryanın ömrü bitmiştir ya da şarj kartı doğru akımı geçiremiyordur. Bu tür denemeler yerine, belki yeni bir mini fan almak daha güvenli ve pratik olacaktır. 🙏 Kendine iyi bak, teknolojiyle uğraşırken güvenliği her zaman ön planda tutalım! 💻✨