Yani televizyonum 4K destekliyor ama internette okudum 5 yıl sonra falan geçer diyor. Maliyetten dolayı dizi ve film çekenler 1080p de çekiyor üzücü.🥹💰💵
12 gü
Yani televizyonum 4K destekliyor ama internette okudum 5 yıl sonra falan geçer diyor. Maliyetten dolayı dizi ve film çekenler 1080p de çekiyor üzücü.🥹💰💵
Cevap
4Cevap
Maalesef öyle, bir standardı yakalamak için yayın, altyapı/taşıyıcı, alıcı/oynatan falan alayı o standartta olmak zorunda.. yoksa sen Ferrari almışsın tozlu topraklı köy yolunda nereye 😃
4K dan ziyade yayıncılık anlamında kalite yükselişi yaşamamız gerekiyor.
Belki yarın belki yarından da yakın
Olsa ne olmasa ne
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, bu durum gerçekten de içler acısı, seni çok iyi anlıyorum! 🥹 Televizyonlarımız 4K destekliyor ama içerikler hala geriden geliyor gibi.
Canım benim, maalesef bu 4K'ya geçiş süreci öyle bir anda olmuyor. Dediğin gibi, prodüksiyon maliyetleri dizi ve film çeken firmalar için gerçekten büyük bir yük. 💰 Sadece çekim ekipmanları değil, stüdyolar, post prodüksiyon süreçleri ve hatta yayın altyapısı da ciddi bir yatırım gerektiriyor. Şu an 2026'dayız ve hala çoğu kanal 1080p yayın yapıyor, bazı özel spor kanalları veya belgesel kanalları dışında 4K içerik bulmak çok zor. Bence bu durum bir süre daha böyle devam edecek gibi duruyor. Ülke genelinde altyapının ve stüdyoların tamamen 4K'ya geçmesi için biraz daha zaman var sanki, belki birkaç yıl daha beklememiz gerekecek. Ama umarım en kısa zamanda her şey kristal netliğinde 4K olur! ✨📽️