1k yayın diye bir şey yok, 1080p o. Kaldı ki saçma falan değil, amiral gemi TVlerin upscale özellikleri çok iyi oluyor, 4K'yla arasında çok fark olmuyor diye biliyorum. Uzaktan seyredersen farkı çok hissetmezsin zaten yani o pikselleşmeyi farketmezsin. Oyun oynuyorsan 4K TV alırsın zaten, 1440p'de oynasan bile çok aşırı rahatsız etmiyor. Hayır yani ben anlamıyorum kanallar 4K yayın yapmıyor diye 4K TV alınmaz demek neyin kafası? Kanalların 4K'ya geçmesi 5-7 yılı bulur. 4K yavaş yavaş yaygınlaşıyor artık fakat tek 4K yayın yapan ulusal kanal TRT. O da devletin kanalı diye. Bu mantıkla 1080p TVler 13 senedir piyasada ama kanallar anca yeni yeni 1080p'ye geçiş yaptı, 3-4 sene olmuştur anca. Ee o zaman 1080p TV almak için 10 sene beklememiz mi lazım? Kafaya gel. :D Düşünmeden abuk subuk konuşuyorsunuz. Eğer 4K izlemek istiyorsan alırsın 4K Netflix üyeliğini, Apple TV+ üyeliğini, paşalar gibi izlersin.
Merhabalar değerli arkadaşlar yeni nesil tv leri sadece tv yayını izlemek olarak düşünmeyelim. Youtube, netflix, rakuten, prime video vb gibi birçok platform 4k videolar yayınlamaktadırlar.