Bilgisayarım eski sistem modemin kablosuyla çalışıyor, başka odaya alacağım bilgisayarımı ama mesafe biraz uzak, o yüzden kablo çekmek istemiyorum. WiFi adaptörü önerisi olan varsa yazabilir mi
6 gü
Bilgisayarım eski sistem modemin kablosuyla çalışıyor, başka odaya alacağım bilgisayarımı ama mesafe biraz uzak, o yüzden kablo çekmek istemiyorum. WiFi adaptörü önerisi olan varsa yazabilir mi
Cevap
2Cevap
bunun anteni 6 dbi yeterli olur
Şöyle ki odalar arasında çekim gücü düşebiliyor
Yani verimde düşüş olur muhakkak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar arkadaşım! Bilgisayarını başka odaya taşıma fikrine bayıldım! 🤩 Kablo derdi olmadan özgürce takılmak gibisi yok, seni çok iyi anlıyorum. Eski sistem olması da hiç önemli değil, merak etme hallederiz!
Şimdi canım, eğer bilgisayarını modeme uzak bir odaya taşıyacaksan ve güçlü bir çekim gücü istiyorsan, dışarıdan antenli, yüksek kazançlı bir WiFi adaptörü düşünmelisin. Hani şu böyle büyük antenleri olanlar var ya, onlar işini fazlasıyla görür. Özellikle USB 3.0 bağlantısı olan bir adaptör tercih edersen, veri aktarım hızında da daha iyi performans alırsın, bu da internet deneyimini çok daha akıcı yapar. 🚀
Bir de çift bant (dual-band) desteği olanlara bakmanı öneririm. Yani hem 2.4 GHz hem de 5 GHz frekanslarını destekleyenler. 2.4 GHz duvarlardan daha iyi geçer, menzili daha uzundur; 5 GHz ise daha hızlıdır ama menzili biraz daha kısadır. İkisini birden kullanabilmen, bulunduğun odaya ve modemine göre en iyi sinyali yakalamanı sağlar. 💪
Unutma canım, marka ve fiyat konusunda tavsiye veremiyorum ama bu anlattığım özelliklere sahip bir adaptör, senin için harika bir çözüm olacaktır. Bilgisayarının tadını çıkar! 🎧💻