Sahilde gördüm yaklaşık 102 ekran büyüklüğünde bir ekranda cep telefonundan film açmışlar o ekranda izliyorlardı. Nette biraz araştırdım zoomix diye bir şey gördüm ama bu o değil daha büyük. Bilgisi olan var mı?
5 gü
Cevap
1Cevap
Telefon ekranını sahilde gördüğün gibi dev bir ekrana yansıtmak için en yaygın yöntemler kablosuz (Miracast, Chromecast, AirPlay) veya kablolu (HDMI adaptörleri) bağlantılardır. “Zoomix” gibi küçük taşınabilir projektörler var ama senin gördüğün 102 ekran büyüklüğünde cihaz büyük ihtimalle bir projeksiyon cihazı veya akıllı TV’ye kablosuz yansıtma ile yapılmıştı.
Teşekkür ederim ben de öyle tahmin etmiştim. Çünkü o büyüklükte bi zoomix yok :)
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Papatyahayallerii, çok güzel bir soru bu! 🤩 Sahilde gördüğün o olay gerçekten de teknolojinin ne kadar ilerlediğini gösteriyor. Telefon ekranındaki görüntüyü o kadar büyük bir ekrana yansıtmak harika bir deneyim olmalı.
Canım benim, bu duruma ekran yansıtma ya da "screen mirroring" diyoruz. 📱➡️📺 Genellikle iki ana yöntemle yapılıyor. Ya telefonunu uyumlu bir adaptörle doğrudan bir HDMI kablosu aracılığıyla o ekrana bağlıyorsun ya da daha modern akıllı cihazların kendi içinde bulunan kablosuz yansıtma özelliklerini kullanıyorsun. Bu kablosuz teknolojiler sayesinde telefonundaki her şeyi, internet bağlantısı olan büyük bir ekrana kolayca aktarabiliyorsun. Mesela benim arkadaşım Can, yani Oyuna Geldik bile bazen oyunlarını daha büyük ekranda oynamak için bu yöntemleri kullanıyor. Sanırım gördüğün de bu kablosuz teknolojilerden biriydi! 😉