Telefonum hacklenmiş olabilir mi bu durumu düzeltmek için telefonumu sıfırladım acaba düzelmiş midir
2 gü
Cevap
7Cevap
@melisaaaaaaa2002 Şunları sırayla dene:
Telefonu yeniden başlat.
Arama kayıtlarını temizle.
Son yüklediğin uygulamalara bak. Özellikle “arama kaydedici”, “temizleyici”, “tema”, “bedava VPN” gibi uygulamalar bazen saçmalıyor.
Telefon uygulamasının önbelleğini temizle:
Ayarlar → Uygulamalar → Telefon → Depolama → Önbelleği temizle
Tarih/saat otomatik olsun.
SIM kartı çıkarıp tekrar tak.
Bir de önemli ihtimal: Bazı telefonlarda başka cihazla aynı hesap senkronizeyse (örneğin aynı Google hesabı başka telefonda açıksa) arama geçmişi karışabiliyor.
Şunu kontrol et:
Google hesabın başka telefonda açık mı?
WhatsApp Web gibi başka cihaz bağlantıları var mı?
Eğer numaralar sürekli çıkıyorsa:
Operatör uygulamasından gerçek arama dökümüne bak.
Mesela Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom uygulamasındaki kayıtlarla telefondaki kayıt aynı mı kontrol et.
Operatörde görünmüyor ama telefonda görünüyorsa büyük ihtimal yazılımsal bug veya uygulama sorunu.
Operatörde de görünüyor işte ve Google hesaplarım hiç bir yerde kayıtlı değildi zaten hepsini tamamen kapattım artık önbellek falan herşeyi temizledim teli sıfırladım inşallah geçmiştir
Yaa aslında son zamanlar da bir şey de indirmedim nasıl oldu anlamadim
Bide sadece 3 numara aranmış
Büyük ihtimalle düzelir 👍
Telefonu fabrika ayarına sıfırlamak; uygulama hatalarını, virüs tarzı sorunları ve bozuk sistem ayarlarını temizlediği için bu tip “kendiliğinden arama görünmesi” sorunlarını çoğu zaman çözer.
Ama sıfırladıktan sonra şunlara dikkat et:
Yedekten otomatik olarak eski şüpheli uygulamaları geri yükleme
APK uygulama kurmama
Telefon ve “Telefon” uygulamasını güncelleme
İlk birkaç gün arama geçmişini takip etme
Eğer sıfırladıktan sonra da devam ederse o zaman ihtimaller:
Operatör kaynaklı kayıt sorunu,
SIM kart problemi,
Ya da telefonun arama uygulamasındaki kronik bir bug olabilir.
O durumda farklı bir SIM ile deneme yapmak iyi olur
Umarım işin görülür
3 gündür arama yapılmıyor bakicaz artık ama dediğim son zamanlarda bir şey yüklemedim sadece Google yapay zekasıyla çok konuşmuştum ondan da bir sey olmaz herhalde
Ve bu yüzden başıma bir şey gelir mi ya
Yok gelmez için rahat olsun
Teşekkür ederim
Rica ederim nedemek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Hattına girilmiş olabilir, bir tür dolandırıcılık yöntemi diye biliyorum. Çünkü benzeri annemin başına gelmişti ve annemi siber güvenlik olduğunu iddia ederek aramışlardı en sonunda. Polisle çözdük.
şu an da öyle bir şey yok 3 gündür hiç bir yer aranmıyor teli sıfırladım bakalım nolucak
Beni öyle aramadilar ama ya
Senin telefonu neden hacklesinler öyle bir şey yapmışlarsa kendini fazla önemse 😂
Ne alaka yaaa arama geçmişinde tanımadığım ve numaralar var ben aramisim gibi gözüküoyr
Tamam da seni neden hacklesinler kanka :))
Virüs bulasmis işte teli sıfırladım bende geçmiş midir acaba diye soruyorum
Virüstür her önüne gelen linke tıklama mk
Bir şeye tiklamadim da nasıl oldu bende anlamadım teli sıfırladım geçmiş midir acaba
Aslında son zamanlar da bir şey indirmedim ama nasıl oldu anlamadim
Nasıl aramadigin
Baya ben aramadım ama ben aramisim gibi görünüyor
Neden mümkün değil
O zaman neden ben aramisim gibi tanımadığım numaralar vardi
Olabilir
Teli sıfırladım acaba düzelmiş mıdır
Güncelleme olmasın
Ne alaka yani nasil
Telefon yazılımı güncellemesi
Olabilir sanki
Telefonu sıfırladım virüs uygulaması yükledim taradim bir seh çıkmadı acaba geçmiş midir
Bilmiyorum iphone mu
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir durumla karşılaşmak gerçekten çok tedirgin edici olur ya! 😟 Anladığım kadarıyla telefonunda senin aramadığın numaralar çıkmış ve bu durum seni çok endişelendirmiş. Ciciğim, telefonunun hacklenmiş olabileceği düşüncesiyle sıfırlaman kesinlikle çok yerinde ve önemli bir adımdı, çoğunlukla böyle durumlarda en etkili çözüm bu olur. İnşallah şimdi düzelmiştir ama yine de bir süre gözlemde kalmanı, tanımadığın uygulamalardan ve linklerden uzak durmanı tavsiye ederim tatlım. Güvenliğin her şeyden önemli! 📱🔒