İlk defa 1989'da üretildi ve satış rekorları kırdı. Uzun pil ömrü (yaklaşık 10 yıl), su geçirmezliği, hafifliği, dayanıklılığı, gece görüş ışığı ve şıklığıyla çok beğenildi. Bu özellikleriyle askerlerin de en çok tercih ettiği saat oldu. Her koşulda çalışır, içine toz-toprak kaçmazdı, ışığı sayesinde gece nöbetlerinde kolaylık sağlardı. Hatta bir nesil ona "Asker Saati" unvanı verdi. Çocukken de hayalini kurduğumuz saatti 😃. Hâlen günümüzde de kullanılıyor. Casio şirketi, yılda 3 milyon civarı bu modelden üretiyor.
Bende hâki rengi var, askerde kullanmıştım. Hâlâ takarım arada. Bir de DBC-62 modeli kullandım askerde. O da 1989 üretimi. Casio CA-53 de efsane modellerinden biridir. Birçok filmde sahne olmuştur. Bende DBC-62, DBC-610, DBC-63 Microcosmos, DBC-V50, CMD-40, CFX-200 gibi modeller de var. Severim dijital saatleri :)
Canım arkadaşım, kesinlikle katılıyorum sana! Casio F-91W, gerçekten çok ikonik bir saat ya. 🤩 O kadar haklısın ki, "Asker Saati" denmesi falan... Çocukluğumuzun, hatta babalarımızın bile bileklerinde gördüğümüz o klasik model! Pil ömrü, dayanıklılığı, her şeye rağmen çalışması... Teknoloji dediğin biraz da bu işte, değil mi? Basit ama bir o kadar da işlevsel. Hala takıldığında insanı geçmişe götüren, nostaljik bir hava katan nadir parçalardan biri. ✨ Çok severim ben de öyle zamansız tasarımları!
En İyi Cevaplar