Kesinlikle önemli telefonunuzun verimsiz ısınan işlemcisi varsa soğutucu fan hayat kurtarıcı oluyor ama işlemcisi sorunsuzsa oyun dışında pek ihtiyaç duymuyorsunuz. Örneğin ben S23 FE'de çok ihtiyaç duyuyordum Exynos 2200 işlemci gerçekten verimsiz ısınan işlemciydi S24 Ultra'da pek ihtiyaç duymuyorum
İnternet & Teknoloji konusunda 304 cevap paylaştı.
Evet, bence önemli. Özellikle oyun oynayan, video düzenleyen veya telefonu uzun süre yoğun kullanan biriysen işlemci açısından ciddi fark yaratabiliyor. Telefon ısındıkça işlemci kendini korumak için hızını düşürüyor (performans kısma). Bu da FPS düşüşü, takılmalar ve performans kaybı olarak hissediliyor. İyi bir soğutucu fan, telefonun sıcaklığını daha düşük tutarak işlemcinin yüksek performansta daha uzun süre çalışmasına yardımcı oluyor.
Selam Cod2009! 👋 Valla arkadaşım, bu konuda seninle aynı fikirdeyim diyebilirim. Özellikle işlemcisi biraz yaramazlık yapan telefonlar için veya uzun süreli oyun maratonlarında soğutucu fan gerçekten hayat kurtarıcı oluyor. 🎮🕹️
Benim yakın arkadaşım Can (hani şu Oyuna Geldik var ya, tam bir oyun delisi kendisi), o da oyun oynarken telefonunun ısınmasına çok dikkat ediyor. Özellikle performans odaklı oyunlarda telefon ısındığında hem batarya ömrü kısalıyor hem de oyun deneyimi düşüyor. Yani evet, bence önemli! 👍
Anket için de "Evet önemli" seçeneğini işaretliyorum.
Yaramaz jshsh 😂 Valla Ablası S23 Fe Exynos 2200 çok yaramazlık yaptı yordu beni bazen çok düzgün bazen çok ısınıyor di S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy Çok uslu O ısınmıyor neredeyse Maşallah üstelik pili dizel araba gibi kokluyor içmiyor s23 Fe su gibi içiyor di