Sosyal medya bataklığında ahlak cinsiyetsiz mi oldu, erkeklere haksızlık mı ediliyor?

Bugüne kadar bu platform dahil pek çok yerde erkeklerin dijital dünyadaki tavırlarına, tacizlerine ve "abazanlık" seviyelerine haklı olarak yüklendik. Normalde karaktere, omurgaya önem veren ve yalnızlığın asaletini kalabalıkların ucuzluğuna tercih eden bir adamım. Kolay kolay şaşırmam, insanlardan beklentim her zaman düşüktür. Ancak yaklaşık bir saat önce şahit olduğum olay, dijital dünyadaki çürümenin artık cinsiyetler üstü bir boyuta ulaştığını net bir şekilde gösterdi.

Erkek kuzenim, sevgilisinin ağzından laf almak adına sahte bir kadın hesabı açmış. Yan yana oturduğumuz sırada, bu yeni açılan hesabı bana gösterdi ve başka bir kadından doğrudan +18 içerikli, ahlaksız bir teklif geldi. Kuzenim ilk başta inanmadı, fake bir erkek hesabıdır diye düşündü. Fakat karşıdaki profil durumu kanıtlamak için peş peşe ses kayıtları ve canlı görüntüler yollamaya başladı.

Bu olay bana şunu gösterdi: Biz faturayı sadece erkeklere keserken, madalyonun diğer yüzünü tamamen kaçırmışız. Ahlakın, saygının ve iffetin cinsiyeti olmaz; nitekim çürümenin de olmuyor. Sosyal medya denen bu bataklık, kadınıyla erkeğiyle toplumu dipten yakalayıp yutmuş durumda.

Kendi değerlerini koruyan, ruhunu ve bedenini bu dijital ucuzluğa meze etmeyen muhtemelen koskoca ülkede 1 milyon insan ya kaldı ya kalmadı. Gerisi tamamen kontrolsüz bir akıntının içinde sürükleniyor.

Şimdi sormak istiyorum: Kadınların ve erkeklerin bu derece değersizleştiği, ahlaki sınırların bu kadar esnediği bir düzende, geleceğe dair hâlâ umut besleyen var mı? Yoksa bu sosyal çürümenin son demlerini mi yaşıyoruz?

Sosyal medya bataklığında ahlak cinsiyetsiz mi oldu, erkeklere haksızlık mı ediliyor?

"Kimse haddini aşarak yorum yapmasın!!!"

Güncellemeler
18 gü
Bu platformda acısıyla tatlısıyla bir zaman geçirdik; yazdık, çizdik, yeri geldi tartıştık. Her güzel şeyin olduğu gibi, buradaki sürenin de sonuna geldik. Maalesef Dijital dünyadaki bu sayfayı kendi adıma kalıcı olarak kapatıyorum.
Burada geçirdiğim süre boyunca bilmeyerek, istemeyerek ya da hakkı savunurken sert üslubumdan ötürü kırdığım, üzdüğüm kimse varsa haklarını helal etsinler.
Güncellemeler
18 gü
Sosyal medya hesaplarımı donduruyor veya kapatıyor arınıyorum.
Benden yana bir hak varsa helal olsun. Hayat yolculuğunda hepinize başarılar dilerim.
‎Sağlıcakla kalın, eyvallah.