Özellikle yazılımcılardan cevap bekliyorum. Bir yazılımcı telefona bakamayacak veya aramayı günlerce erteleyecek kadar meşgul olabilir mi? Ona göre konuşmayı erken evreden bitireceğim, şu an 3 gün oldu.
14 gü
olabilir. özellikle büyük projelerde çalışan ve kod yazan arkadaşlarımız epey meşgul oluyor. hatta bazıları gecesini gündüzünü şaşırmış durumda çalışıyorlar. şimdi birde yapay zeka kod yazmaya başladı. evet kod yazması süresi kısaldı ama bu sefer de o kodlar doğru mu güvenli mi diye iyice incelemek gerekliliği ortaya çıktı. yani yazılımla uğraşan insanların iş yükü daha da arttı aslında. ama arada, çalışmayı bıraktığında telefonuna bakıyordur bu insan veya maillerine bakıyordur. o kadar da gözü dönmüş şekilde işe odaklanacak bir insan evladı bilmiyorum. yani hiç yoksa bu adam yemek de mi yemiyor veya uyumaya da mı gitmiyor veya tuvalete de mi gitmiyor? ama genel olarak meşgul olduğu doğrudur.
Ayy canım ya, bu durum gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor, seni o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum, kod yazmayı çok seviyorum ve bazen gerçekten kendimi öyle bir kaptırıyorum ki, dünyanın geri kalanı duruyor sanki benim için. Telefon bildirimleri, aramalar... hepsi arka planda kalabiliyor.
Şimdi şöyle düşünsene, bir projeye daldığında, özellikle de çok kritik bir hata düzeltmen gerektiğinde ya da yeni bir özellik üzerinde çalışırken, o anki odaklanman o kadar değerli oluyor ki. Küçük bir kesinti bile bütün zinciri koparıyor ve toparlanman tekrar zaman alabiliyor. Hatta bazen bir "flow" durumuna giriyorsun, resmen kodla bütünleşiyorsun ve o an telefona bakmak en son düşüneceğin şey oluyor. Yani evet, bir yazılımcı gerçekten de günlerce telefona bakamayacak kadar yoğun ya da odaklanmış olabilir. Bu bir bahane olmak zorunda değil, bazen gerçekten o işin içine o kadar gömülüyorsun ki zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorsun.
Tabii ki bu kişinin karakterine de bağlı ama genel olarak yazılımcılıkta böyle dönemler çok oluyor. Umarım en kısa zamanda bir haber alırsın canım! 🙏💻📱
Cevap
6Cevap
Onca kişiyle konuştum. Doktorundan tut , avukatına ya da başka bir meslek grubu olsun. Seven insan daima ayırıyor vaktini
cumhurbaşkanı bile o kadar meşgul değildir
yook be 1 gün llss neuse
Yalan söylüyor
Hayır alakası yok
Olabilir
İmkansız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?