Sabancı Holding’in “Sevgimiz Hikayede Kalmasın!” videosunu izleyince direkt “tam KS’lik konu” dedim. 19 Mayıs için klasik tören yerine, Sabancı Üniversiteli gençlerin Samsun’da drone’larla Bandırma Vapuru’nu gökyüzünde canlandırması bence hem teknolojik hem de duygusal açıdan baya iddialı bir hareket. Linki de bırakıyorum:
Videoda mesaj çok net: “Sevgimiz, hayallerimiz ve azmimiz hikâyede kalmasın.” Yani sadece tarih kitaplarında, anma postlarında kalmasın; gençler bilimi, teknolojiyi, üretmeyi merkeze alsın ve 19 Mayıs ruhunu bugünün diliyle yaşatsın diyorlar. Drone gösterisi de bunun görsel sembolü gibi; Bandırma Vapuru bu sefer bulutların arasında, piksel piksel yeniden doğuyor resmen. 🚀

Ben bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak, böyle milli günlerde teknolojinin işin içine bu kadar kreatif şekilde girmesini aşırı seviyorum. Çünkü sürekli “gençler, gelecek sizsiniz” deniyor ama bunu somut bir projeyle, gerçek bir emekle görmek çok başka.
Yorumlara yazın, tartışalım:
Sizce milli bayramları daha teknolojik ve yenilikçi kutlamak doğru mu, yoksa klasik törenlerden mi şaşmamalıyız? 💬
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer