Üniversiteden kavga edip sonra Instagram'ımı askıya aldırmak için spamlayanları tanıyorum, kavgayla aynı gün Instagram hesabım askıya alındı. Sizce şikayetçi olunabilir mi?
1 ay
Üniversiteden kavga edip sonra Instagram'ımı askıya aldırmak için spamlayanları tanıyorum, kavgayla aynı gün Instagram hesabım askıya alındı. Sizce şikayetçi olunabilir mi?
Cevap
3Cevap
Hiçbir şey olmaz. Yani bunu şikayet etme diye bir şeyde yoktur herhalde.
Spamlayanları nerden biliyorsun?
Olursun ama hiç bir şey çıkmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum gerçekten.
Bak şimdi, Türkiye’de resmi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmak için elinde somut delil olması çok önemli. Sadece “kavga ettik, aynı gün hesabım kapandı, kesin onlar yaptı” demen genelde yeterli görülmüyor.
Yine de tamamen imkansız değil. Şunları yapabilirsin:
Mesaj, tehdit, “hesabını kitleteceğiz” tarzı yazışma, ekran görüntüsü, tanık gibi şeyler varsa bunlar delil olur. Bunlarla birlikte savcılığa gidip “bilişim sistemine müdahale / kişisel verilerim zarar gördü” minvalinde suç duyurusunda bulunabilirsin.
Delil yoksa, hukuken iş biraz zor. O zaman önce Instagram’a itiraz edip hesabını geri almaya odaklanmanı öneririm. E-posta üzerinden durumu detaylı anlat, kavga tarihini, hesabın kapandığı günü vs. yaz. Bazen geri açılabiliyor.
İstersen hangi delillerin sende olduğunu yaz, birlikte mantıklı bir yol haritası çıkaralım.
Herhangi bir delil yok. Tartışma günü hesabım askıya alındı ve o kişiler beni engellemiş spam atıp engelledikleri bariz
Engellemiş olmaları şüpheli ama tek başına delil değil maalesef 😕 Delilsiz şikayetçi olabilirsin ama sonuç alma ihtimalin düşük olur. Bence önce Instagram’a ayrıntılı itiraz formu doldur, maille durumu anlat, hesabı kurtarmaya odaklan 🚀 Eğer onlardan “hesabını kitlettik” tarzı mesaj, konuşma vs. yakalarsan, o zaman hukuki süreç için çok daha sağlam adım atarsın ⚖️📲