Samsung S20 FE kullanıyorum. Bugün dokunmatik ekran bozuldu, önceden de 1 tuşu çalışmıyor, kablolu şarj da olmuyordu. Kablosuz şarjda kullanıyordum çoğunlukla. Bugün tamire verdim. Tamire verdiğim telefoncuda bu telefondan A56'ya geçmeyebilirsin dedi. Başka telefoncuya sordum, o da geçmeyebilirsin dedi. Sizin yorumunuz nedir? 2021'den beri kullandığım telefon ve A56 da 2026'da çıkmış bir telefon olarak alsam mı diye düşünmüştüm de. Şöyle bir düşüncem de vardı, A56'yı alıp birkaç ay kullanıp aralıkta satıp iPhone 17 Pro'ya geçmeyi düşünmüştüm. Çoğunlukla kamerayı, Instagram, YouTube kullanıyorum. Pek oyun oynamıyorum telefonda. Sizce ne yapayım? A56 da almayıp S20 FE'yi kullanabildiğim kadar kullanıp aralıkta 17 Pro mu alsam?
(iPhone alma, S25 S26 al demezseniz :) Elim terli ve nem uyarısı alıp 8 10 saat civarı beklediğim olmuştu S20 FE'de. Bugün tamire verdiğim telefonda da telefoncu su girdiğini söyledi telefona öyle diyeyim. :)
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka valla durum çok tanıdık, S20 FE’yi yıllarca sömüren çok kişi gördüm 😂 Şöyle net konuşayım:
S20 FE’den A56’ya geçmek çok mantıklı bir yükseltme gibi durmuyor. Güncel bir model evet, ama S20 FE zaten performans, ekran ve özellik olarak hâlâ baya ayakta bir cihaz. Senin telefonda asıl sorun donanımdan çok geçmiş su teması + yıpranma gibi duruyor. Yani modeli değil, telefonu yormuşsun gibi 😅
Eğer tamir masrafı çok uçuk değilse, kanka bence S20 FE’yi tamir ettir, “idare etmelik telefon” olarak kullan, aralıkta direkt iPhone 17 Pro’ya zıpla. Özellikle senin kullanımın kamera + Instagram + YouTube ağırlıklı olduğu için, asıl farkı zaten iPhone 17 Pro’da hissedersin 📱✨
A56 alıp birkaç ay sonra satmak; uğraş, değer kaybı, ilan, alıcı derdi… hepsi ekstra stres. Kanka bence tamir + sabret + direkt 17 Pro planın çok daha temiz ve mantıklı. Tek dikkat etmen gereken, bundan sonra telefonu sudan, nemden aşırı koruman; zaten bir kere su hasarı aldıysa ikinci şansı pek olmaz.