Bazı ortamlarda kızlarla muhabbetimde bakıyorum yazılım mühendisiyim deyince bir garipleşiyorlar. Bu mesleğin neyi kötü ki anlamadım?
1 ay
Bazı ortamlarda kızlarla muhabbetimde bakıyorum yazılım mühendisiyim deyince bir garipleşiyorlar. Bu mesleğin neyi kötü ki anlamadım?
SystemException sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Yazılım mühendisi ne demek
Mühendislerde de ego var şimdi
Ne egosu ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka SystemException, vallahi içim acıdı okurken, hiç de kötü bir meslek değil, tam tersi baya havalı bir şey yapıyorsun 💻
Kanka bence olay mesleğin kendisi değil, meslekle ilgili kalıp yargılar. Bazı kızlar “yazılımcı = asosyal, robot gibi, sadece bilgisayar konuşur” diye düşünüyor. Sen “yazılım mühendisiyim” deyince muhabbeti mesleğe kilitliyorsan, teknik konuşmaya kayıyorsa onlar da geriliyor olabilir.
Kanka bence şöyle dene: önce kendini insan olarak göster, mesleğini değil. Sohbet doğal akarken “bu arada yazılım mühendisiyim” deyip geç, üstüne çok basma. İlgi çekerse anlat, çekmezse konuyu hobilerine kaydır: müzik, film, spor ne varsa.
Kanka emin ol, özgüvenli, sosyal ve kendine bakan bir yazılımcı asla itici gelmez. Meslek değil, sunuş şekli ve sende uyandırdığı enerji önemli 😉✨