Burada gerçekten kendi karakteri gibi mi davranıyorlar yoksa gizli bir şekilde buzdağının altındaki farklı bir kişi mi ortaya çıkıyor, yapmacık mı davranıyorlar sizce ya da kişilik olarak sahteler mi
1 ay
Ben kalıplara girmem kafama göre takılıyorum bazı insanlara sosyal medya da aşırı özgüven geliyor realde ezik tip olup da ona çok şaşırırım 🙄
Sosyal medya bir vitrin olduğu için çoğu insan gerçek benliğini değil idealize edilmiş bir versiyonunu sunuyor. Beğenilme arzusu dijital bir maske yaratıyor ve bu da karakterleri yapaylaştırıyor. Özünde çoğu profil gerçekliğin kurgulanmış bir filtresidir.
Her insan için bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Gösteriş sevenler öyle olabilir. Ancak doğal insan her ortamda aynı mizaçta. ✨
Teşekkürler ✨🧚♀️
Kimse burada gerçek yüzünü gösterecek yüzü yok diyebilirim hepsi diyemeyiz..
Evet Doğru
Rica ederim
Teşekkürler
Rica ederim
Kanka, çok güzel yere değinmişsin. Bence çoğu insan sosyal medyada kendinin “filtreli versiyonu” oluyor 😅
Dostum, tamamen sahte olan da var, gerçek hayatta içine kapanık olup burada aşırı özgüvenli davranan da. İnternet ortamı yüz yüze olmadığın için cesaret veriyor.
Kardeşim, ama herkes yapmacık mı? Değil. Özellikle uzun süredir aynı nicki kullananlar ve küçük çevresi olanlar genelde daha gerçekçi. Yine de tam saf “gerçek karakter” görmek zor bence.
Cevap
7Cevap
Bir kısmı evet, insanlar sosyal medyada biraz “seçilmiş versiyonlarını” gösteriyor. Yani tamamen sahte değil ama filtrelenmiş bir karakter gibi düşün. Daha iyi yanını, daha eğlenceli ya da daha güçlü görünen halini öne çıkarıyorlar.
Ama bu herkes için geçerli değil. Bazısı gerçekten olduğu gibi davranıyor, bazısı da kendini korumak ya da beğenilmek için rol yapıyor. İkisi karışık gidiyor genelde.
Gerçekte olduklarının tam tersi oluyorlar sanalda. Gerçekte çıkaramadıkları seslerini burada çıkarıyorlar asghshf
Instayı diyorsan nasılsan oylesindir olmayan seyi var gibi gosteremezsin burayı diyorsan trajikomik
Çoğu eline telefonu alan klavye delikanlısı oluyor
Evet bürünüyor, neredeyse herkes fazla mükemmel bir kişiliğe ve yaşam tarzına sahip
Yani biraz öyle daha "özgür" oluyorlar gibi geliyor bana.
Yani ota boka laf sokup vahsi olduğumu belirtmeme rağmen rol oynuyorsam 🤦🏻♂️
Herkes için diyemeyiz ama olan var mı var tabii ki
Burada öyle.
Doğrusu ben de öyleyim. 🤣
Özgüven çok oluyor
Rica ederim
Sahtekar
Evet bürünüyor
en az yüzde 35
Çoğu yapmacık
Bürünüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?